JAPANCI SU GA POSLALI U IZOLACIJU, A ON IM JE SJAJNO ODGOVORIO: Matija Marinić zablistao u Tokiju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Matija Marinić izborio je mjesto u polufinalu olimpijskog natjecanja s petim rezultatom u kvalifikacijama. Odličan nastup, bez obzira na probleme koje je imao nakon dolasku u Japan.

Imao je Matija peti rezultat, s time da je u drugoj vožnji bio nešto brži (99.66 sekundi), ali je zbog doticanja 11. vrata dobio dvije sekunde penalizacije pa je ukupan rezultat prve vožnje (100.33) bio bolji i računao mu se za konačan plasman.

Samo četvorica kanuista bila su brža od hrvatskog predstavnika u kvalifikacijama. Najbrži je bio Slovak Matej Benuš (96.89), a drugi je bio Slovenac Benjamin Savšek (98.82).

Za manje od 100 sekundi su stazu u Tokiju uspjeli svladati i Britanac Adam Burgess (99.64) te Amerikanac Zachary Lokken (99.74). Polufinalno natjecanje je na rasporedu u ponedjeljak, od 7 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Inače, Matija je prvi stigao u Japan i među prvima je osjetio – probleme. Kako je na njegovom letu bila zaražena osoba, morao je u samoizolaciju, zajedno s trenerom Stjepanom Perestegijem. Trebao je biti 7 dana u izolaciji, ali je apelom predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatka Mateše i veleposlanika Republike Hrvatske u Japanu Dražena Hrastića odluka izmijenjena.



“Zahvalni smo svima koji su imali sluha za izmjenu odluke koja je ugrožavala moj nastup na Olimpijskim igrama. Odluka je izmijenjena i sportašima iz Ukrajine i Kanade koji su istodobno s nama stavljeni u karantenu”, rekao je tada.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matija Marinić (@marinic_mr)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI