JAK, MLAD, ENERGIČAN: Ples Bišćana i U -21 reprezentacije započeo dobro – to je ono što smo trebali

screenshot

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, pod vodstvom novog izbornika Igora Bišćana, upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo postigavši čak sedam pogodaka.

Za Hrvatsku su igrali: Šemper, Čolina, Kalaica, Šutalo (46′ Soldo), Šverko, Ivanušec, Nejašmić (30′ Bistrović), Moro (46′ Lepinjica), Marin (70′ Dolček), Ćuže (64′ Posavec), Kulenović.

Mladi Vatreni odličnim su nastupom i učinkovitom partijom svladali San Marino u svom drugom nastupu u kvalifikacijama za europsku smotru u Sloveniji i Mađarskoj, nakon domaćeg poraza od Škotske u Šibeniku (1:2).

Mrežu domaćina načeo je Kulenović nakon samo šest minuta igre, a isti je igrač sredinom prvog poluvremena udvostručio hrvatsku prednost. Potom je precizan bio i Ivanušec, a nedugo po svom ulasku u igri pogodio je i Bistrović.

Kulenović je već prije odlaska na odmor upotpunio svoj hat-trick, da bi u drugom poluvremenu posao završili Ivanušec svojim drugim pogotkom te Soldo, koji je također ušao s klupe za pričuve.



U drugoj utakmici dana Skupine 4 Češka je kod kuće remizirala sa Škotskom (0:0), a Hrvatsku novi izazov čeka 14. studenoga, kada gostuje u Litvi. Četiri dana poslije u Veliku Goricu dolazi Češka, prenosi HNS na svojoj službenoj stranici.

Bišćan je s trenerskim poslom započeo 2016. godine na klupi Rudeša, s kojim je osvojio drugoligašku titulu i osigurao plasman u elitni razred, da bi zatim preuzeo ljubljansku Olimpiju te odmah uzeo dvostruku slovensku krunu. U listopadu 2018. godine naslijedio je Matjaža Keka na klupi Rijeke te se također okitio trofejem, Rabuzinovim suncem, uz finalnu pobjedu nad Dinamom.

“Imali smo samo sedam dana s novim izbornikom, no kući se vraćamo prezadovoljni jer smo postigli čak 11 pogodaka u dvije utakmice, primili samo jedan, i vidi se veliki pomak u igri. Presretan sam zbog svog učinka od četiri pogodaka, odnosno ovog hat-tricka San Marinu, i nadam se da ću nastaviti pomagati reprezentaciji na bilo koji način. Pokazali smo da nam nekoliko pogodaka nije dovoljno, uvijek smo tražili još, ali ima još mjesta za napredak. Odmah se okrećemo susretima s Litvom i Češkom u kojima tražimo svih šest bodova”, sretan je bio Kulenović zbog zamašnjaka kojega je dobila reprezentacija dolaskom Bišćana. Upravo je pomak u igri ono što se trebalo promijeniti, a ako je suditi po rezultatima bivšeg Vatrenog, igra i rezultati mlade reprezentacije neće biti prepuštene slučaju.

Bišćan je na klupi naslijedio Nenada Gračana koji također pamti vremena na klupi Rijeke ali s mladima nije uspio postići rezultat koji bi garantirao fluidniju prilagodbu mladih igrača na seniorski uzrast, u vidu zapaženih rezultata. Nadamo se da će Bišćan znati usaditi igračima pobjednički mentalitet i želju za uspjehom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI