IZNIMAN DOPRINOS UGLEDU HRVATSKE U SVIJETU: Luka Modrić najveći promicatelj Lijepe naše!

facebook

LUKA MODRIĆ dobitnik je priznanja za najvećeg promicatelja Hrvatske u svijetu koje mu je dodijelio Hrvatski olimpijski odbor na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti Veliki dan hrvatskog sporta.

Nagradu je u njegovo ime primio otac Stipe Modrić.

“Hvala svima u ime Luke na ovom priznanju. Sretan Božić i Nova godina”, kratko je kazao Modrićev otac na pozornici.

Za najuspješniju sportašicu protekle godine proglašena je brončana sa SP-a i kandidatkinja za zlato u Tokiju Sandra Perković, dok je sportaš godine Tin Srbić, svjetski i europski doprvak u gimnastici. Sandra je osmi put u nizu proglašena najboljom sportašicom u izboru HOO-a, što dosad nikome nije uspjelo.

“Nakon Londona i Rija, imam tajne želje za Tokio. Neću o tome puno govoriti, već ću samo kazati – u zdravom tijelu, zdrav duh”, obratila se Sandra publici.Hrvatski vaterpolisti su momčad godine u izboru HOO-a, dok su hrvatske kuglačice, svjetske prvakinje iz Češke, proglašene ekipom godine. Braća Marin i Valentin Sinković svjetski su i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, ujedno i najbolja posada u izboru HOO-a. Sinkovići u Tokiju napadaju novo olimpijsko odličje nakon što su postali olimpijski pobjednici u Rio de Janeiru te potom promijenili disciplinu. Sinkovići su izabrani i za najbolju veslačku pobjedu svijeta u izboru svjetske veslačke organizacije. Njihov trener Nikola Bralić dobitnik je nagrade za trenera godine.

Nagradu za fair play dobila je Valentina Pereglin, koja je na SP-u u gađanju samostrelom prijavila pogrešno bodovanje sudaca koje joj je donijelo srebrnu medalju. Suci nisu uvažili žalbu pa je Pereglin sišla s postolja i predala medalju konkurentici iza sebe.

U petak (20. prosinca 2019.), održat će se 53. sjednica skupštine HOO-a, s predviđenih osam točaka dnevnoga reda. Glavne teme bit će financijske i revizorske naravi te izmjene i dopune projekata OI Tokio 2020. i ZOI Peking 2022. godine. Sjednica skupštine počinje u 14.30 u zagrebačkom hotelu Panorama, prenosi HOO.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI