IZBORNIK BIŠĆAN NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: ‘Jako samo ponosan na dečke, pokazali su veliki karakter’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Hrvatska U-21 reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo. U uzvratnom susretu protiv Danske su prošli boljim izvođenjem jedanaesteraca s 5:4.

Utakmica je završila danskom pobjedom od 2:1, a kako je Hrvatska u prvom susretu slavila identičnim rezultatom, susret je ušao u produžetke. Kako u dodatnih pola sata nije bilo promjene rezultata, pitanje putnika na Euro razriješeno je jedanaestercima. Junak je postao Dominik Kotarski obranivši udarce Thomasa Kristensena u četvrtoj i Mathiasa Rossa u šestoj seriji.

Hrvatska je izborila plasman na svoje peto EP u ovom uzrastu, pri čemu treće u nizu.

“Komentar na ovih 120 minuta slobodno možemo prebaciti na cijele ove kvalifikacije, posebno na zadnjih nekoliko utakmica. Drama je stalno bila na vrhuncu. Dečki su pokazali da se bore za reprezentaciju svime čime imaju. Kvaliteta nikad nije bila upitna. Ušli smo loše u utakmicu, ali momci su reagirali fantastično. Kapa im do poda, ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet, ali i za sebe. Ponosan sam na njih, ali bio bih jednako ponosan i da nismo prošli. Pokazali su kako se bori za svoju zemlju. Presretan sam i spremit ćemo se dobro za Euro, ali najprije ćemo proslaviti. Zaslužili smo proslaviti, nije nam bilo lagano u posljednjim utakmicama i zato je ovo sve skupa još slađe”, rekao je izbornik Igor Bišćan i dodao:

“Dečki su tu da svatko od njih da svoj doprinos. To smo naglašavali uvijek i ne može biti drugačiji. Imali smo problema sa zdravljem i s ozljedama. Momčad je bila bez nekoliko ključnih igrača, ali nismo se žalili i ostvarili smo cilj. Sad se trebamo odmoriti, ostati jaki i imat ćemo što pokazati u lipnju iduće godine na Euru.’



Facebook Comments

Loading...
DIJELI