Ivanišević ovih dana puni medijske stupce, procurila informacija koliko zarađuje kod Đokovića

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Goran Ivanišević posljednjih je dana dospio pod svjetla reflektora ali ne zbog sportskih razloga. Priča oko sudskog postupka s bivšom suprugom Tatjanom Dragović oko povrata dugova i podjele imovine proteklih je dana jedna od najeksponiranijih ne samo u Hrvatskoj, nego i u čitavoj regiji.

Ivanišević je sada već dugogodišnji trener Novaka Đokovića, no do sada malo se znalo koliko zarađuje Hrvat u cijeloj priči, a ako je za vjerovati ‘Nacionalu’, Goran svoj novac zarađuje na više načina.

Foto: Guliver Images

Jako fina svota

Tjednik Nacional objavio je da je plaća Gorana Ivaniševića za to što je glavni Noletov trener između šest i deset tisuća eura na tjednoj razini. Ako bismo gledali na godišnjem nivou, u pitanju je suma od 300 do 500 tisuća eura, a onda tu dolaze i razni bonusi, poput onih za osvajanje turnira, Grand Slamova… Spekulira se da se radi o postotku, odnosno da Ivaniševiću pripada oko deset posto Đokovićeve turnirske zarade.

Zašto se Ivanišević ponižava pred bivšom suprugom? Neuspješnim poslovima gomilao dugove



Novak Đoković ove godine osvojio je tri Grand Slam turnira, što bi značilo kako bi Ivanišević mogao dobiti oko 300 tisuća eura za svaki pehar, a kroz sezonu zajedno su proveli između 25 do 30 tjedana pa sami  napravite matematiku.

Ako vam se čini da je to puno i nerealno, pogledajte i ostale plaće trenera u svijetu tenisa. U Hrvatskoj danas većina mladih igrača uzima privatne satove kod osobnih trenera tenisa. Prosječna je cijena sata 20 eura. Ako taj ‘obični‘ trener odradi pet sati dnevno i 25 dana u mjesecu, plaća mu je 2.500 eura.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI