Ivanišević odgovorio Đokoviću na prekid suradnje: ‘Novak Hrvatu jednu stvar nije oprostio’

Foto: GuliverImage/AP Photo/Darko Vojinovic

Bivši osvajač Wimbledona, hrvatski tenisač Goran Ivanišević, više nije trener prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Vijest je objavio srpski tenisač na svom Instagram profilu.

Suradnja Ivaniševića i Đokovića trajala je skoro šest godina i u tom je razdoblju Đoković postao najbolji tenisač u povijesti. Srpski mediji objavili su vijest uz napomenu da je šokantna i neočekivana. Poraz od Jannika Sinnera u polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena Đokoviću je teško pao, nakon čega je uslijedilo iznenađujuće rano ispadanje u Indian Wellsu i otkazivanje turnira u Miamiju. Odlučio se Đoković fokusirati na nastavak sezone na zemljanoj podlozi i presložiti određene stvari. A to je uključivalo promjenu trenera.

Javio se i Ivanišević na Instagramu, ali bez ijedne riječi. Legendarni Hrvat je samo prenio Đokovićevu objavu, srce i “high five” emoji.

Foto: Instagram

Đoković je jučer trening u Beogradu odradio s Nenadom Zimonjićem, nekadašnjim igračem parova i bivšim izbornikom Davis Cup reprezentacije Srbije.

Vijest o raskidu suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glasno je odjeknula u svijetu tenisa. Odluku srpskog tenisača komentirao je i legendarni njemački tenisač Boris Becker.



“Goran je napravio sjajan posao s Đokovićem”, komentirao je Becker na svojem X-profilu. Kasnije se nadovezao još jednom objavom u kojoj je pozitivno komentirao njihov profesionalni odnos.

“Ekstremno uspješno partnerstvo! Gorane, svaka ti čast!”, napisao je Nijemac.

 

“Đoković, poslije smjene Ivaniševića, donosi odluku koja će mnoge šokirati kada je trener u pitanju”, piše Telegraf i otkriva da će najbolji tenisač svijeta u nastavku sezone biti bez trenera.

Nestalo je kemije?

“Vidjelo se u zadnje vrijeme da nema kemije u timu, da Nole stalno viče na svoj tim, a posebno na Gorana koji je bio poprilično ravnodušan. Nije lijepo izgledalo kada se gleda sa strane, a vjerojatno je došlo do zasićenja između članova tima te je Đoković morao nešto promijeniti”, piše Sportal.

Ivanišević prekinuo suradnju s Đokovićem: Srpski tenisač objasnio pozadinu odluke

“Vraćajući se unatrag, može da se zaključiti da Novak Đoković nije oprostio Goranu Ivaniševiću za loše pripremljen meč protiv Jannika Sinnera na Australian Openu. Tada je bio bijesan i vrijeđao je cijeli tim. Iako se iz Novakove oproštajne poruke može zaključiti da se s Ivaniševićem rastao u dobrim odnosima, lošije igre u Australiji i Americi, kao i pojedine trzavice, govorile su da se nešto događa”, piše Mondo.rs. “Nije poznato zašto se Novak odlučio na ovaj potez, niti je bilo indikacija da će doći do rastanka. Ostaje vidjeti kakvu će odluku donijeti i zašto se odlučio na ovaj potez”, piše Alo.

I Federer je svojevremeno bio bez trenera

Ranije je Đoković već jednom bio bez trenera nakon razlaza s Borisom Beckerom. Tada je ulogu trenera u jednom trenutku imao čak i njegov brat Marko. Svojevremeno je i Roger Federer igrao bez trenera.

Velik problem Đokoviću predstavlja situacija na tržištu trenera jer sva najveća imena već imaju dogovorene suradnje s tenisačima iz vrha.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI