Ivan Rakitić će sigurno nastupiti na Europskom prvenstvu 2021.

Instagram

Europsko nogometno prvenstvo odgođen je za punih godinu dana, pa se u hrvatskoj javnosti, logično, otvorila priča oko toga kako će uopće reprezentacija Hrvatske izgledati na tom natjecanu

Europsko prvenstvo koje se trebalo igrati ovog ljeta UEFA je zbog kotonavirusa premjestila za ljeto 2021. Narvno, odmah su se svi zapitali što će biti s ključnim vedutama hrvatske reprezentacije, Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem.

Dok je španjolska Marca Luku već otpisala kao tada 36-godišnjaka, koji uz povremene bljeskove, nije isti još od kraja Svjetskog prvenstva 2018., o Ivanu Rakitiću se priča s dozom straha, ali se ništa ne zna.

Raketa je napunio 32 godine, što znači da bi u vrijeme Eura već imao pune 33, a to su ozbiljne godine i pitanje je hoće li biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću za ovo veliko natjecanje.

Međutim, njegov bliski prijatelj i kum Marko Bralić potpuno je jasno kazao što Rakitić planira i što mu je u srcu, prenosi Sportklub.



‘Iskreno, već sam umoran od svih priča koje se vrte u medijima oko Ivana. Svaki prijelazni rok ili neka izvanredna situacija proizvede bezbroj priča od kojih većina nije istinita, i onda svi mene zovu. Moja veza s Ivanom je privatne prirode, mi smo prijatelji i kumovi, i ja nemam baš nikakvog utjecaja na njegove odluke koje se tiču nogometne karijere, niti mi na pamet pada miješati se u te odluke’, kazao je Bralić i dodao:

‘Ono što vam mogu sa sigurnošću kazati i potvrditi je da će se Ivan dok god bude zdrav i spreman odazivati pozivima izbornika hrvatske reprezentacije, kao što je uostalom i bilo svih ovih godina. Hrvatska reprezentacija za njega je svetinja, i tu nikad nije bilo ništa sporno. Ivan želi igrati za reprezentaciju, a hoće li ga izbornik pozvati, u kakvoj će biti formi, gdje će igrati… to je posve drugo pitanje. Ivan je u najboljim godinama, nikad nije imao ozbiljnijih ozljeda i sigurno neće tako brzo u igračku mirovinu. A to što je Euro odgođen za godinu dana, kod njega baš ništa ne mijenja’, rekao je Bralić ua 24sata.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI