ISTRA SE DIGLA NA NOGE, PRVENSTVO NIJE NI POČELO, A VEĆ SKANDALI: Udarili na VAR i smatraju da se utakmice s Hajdukom nije smjela odigrati

Foto: JAKOV PRKIC Cropix

Nogometno prvenstvo je tek počelo u Lijepoj našoj i već u prvom kolu došlo je do situacija koje si izazvale polemiku među klubovima i sudačkom organizacijom i HNS-om

Tako je na utakmici između Istre i Hajduka VAR misteriozno nije radio, a dvije situacije koje su direktno utjecale na pobjednika u Istri smatraju kako bi bile drugačije dosuđene da je bilo VAR-a.

Iz Istre su se na kraju oglasili priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

“Potaknuti tendencioznim napisima pojedinih medija u kojima se pokušavaju konstruirati nepostojeći događaji i iskriviti činjenice koje su nastale prije početka, za vrijeme i nakon utakmice NK Istra 1961 – HNK Hajduk 17.7.2022. Ovim putem Nogometni klub Istra 1961 s.d.d. najoštrije osuđuje i odbacuje medijske članke u kojima se navodi “Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident dogodio se pri ulazu u tunel.”, te kako to navodi Index.hr, kao službeni unos u zapisnik s utakmice NK Istra 1961 – HNK Hajduk. Takav navod je čista laž jer takvog unosa u službenom zapisniku nema niti se u bilo kojem službenom dokumentu navodi fizički kontakt između suca i članova stručnog stožera NK Istre 1961. Iz istog razloga ćemo protiv navedenog medija i svih drugih medija koji iskrivljuju činjenice na štetu NK Istre 1961 zatražiti pravnu zaštitu i naknadu štete”, pišu iz Istre.

“U stvarnosti su činjenice potpuno suprotne te je NK Istra 1961 Hrvatskom nogometnom savezu uputila službeni dopis o stvarnim događajima, ponašanju službenih osoba (tj. glavnog suca) te priložila slikovne dokaze koji navedene događaje prikazuju u potpuno drugom kontekstu i prikazuju ponašanje i radnje glavnog suca prema navedenom članu stručnog stožera. Dio navedenog ponašanja je bio vidljiv i za vrijeme TV prijenosa, tijekom kojeg je bilo vidljivo agresivno ponašanje i kretnje glavnog suca”, viđenja su Istrijani.



“Također, najoštrije odbacujemo tvrdnje da je odigravanje utakmice NK Istra 1961 – HNK Hajduk bez VAR tehnologije posljedica nestanka električne energije na stadionu Aldo Drosina. Iako je u jednom trenutku u VAR prostoriji došlo do kratkog nestanka električne energije (kao posljedice preopterećenja jedne električne utičnice priključenjem prevelikog broja različitih elektroničkih uređaja u istu od strane VAR sudaca), električna energija je vraćena u najkraćem mogućem roku podizanjem električnog osigurača koji je iz sigurnosnih razloga privremeno izbacio napon radi preopterećenja, te je prije, za vrijeme i nakon utakmice u VAR prostoriji električna energija bila u funkciji. Nažalost, isto ne možemo reći za UPS uređaj (oprema VAR sudaca, a ne NK Istre 1961 ili Pula Sport d.o.o.) koji je trebao osigurati VAR opremu od takvih događaja nestanka električne energije. Također, nije nam poznat razlog zašto VAR oprema nije ponovno uspješno pokrenuta od strane VAR sudaca prije početka utakmice, a za što je bilo i više nego dovoljno vremena”, piše u priopćenju Istre koja zakjučuje:

 

“Nažalost, upravo je NK Istra 1961 oštećena izostankom VAR tehnologije jer su postojale sumnjive situacije koje bi bile pregledane VAR tehnologijom prije oba postignuta pogotka HNK Hajduk”, stoji u priopćenju NK Istra 1961.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI