Ispovijed Mikela Artete nakon oporavka: ‘Najviše me bilo strah zbog njih, užasno sam se prepao’

Foto: Instagram

Trener londonskog Arsenala Mikel Arteta se uspješno oporavio od koronavirusa. On je bio jedan od prvih zaraženih u svijetu nogometa ovim opasnim virusom koji je poharao svijet. Nakon dva tjedna borbe klub je na svojim stranicama i društvenim platformama objavio dobru vijest kako je 38-godišnjak sada konačno ozdravio.

Mladi španjolski trener prve simptome je osjetio neposredno nakon što je objavljeno da je Evangelos Marinakis, vlasnik grčkog Olympiacosa zaražen koronavirusom. ‘Topnici’ su u šesnaestini finala Europske lige igrali upravo protiv momčadi iz Pireja, a Arteta je, kao i veliki dio Arsenalove momčadi, bio u bliskom kontaktu s Marinakisom.

“Osjetio sam neke simptome, a u razgovoru s čelnicima kluba shvatili smo da je kontaktu bilo izloženo nekoliko igrača Arsenala i puno ljudi koji rade u klubu. U tom trenutku nam je bilo važno da što prije odgodimo utakmicu protiv Manchester Cityja”, prepričao je Arteta za Arsenalovu klupsku internetsku stranicu.

“U jednom trenutku shvatiš kako je raznim kontaktima virusu izložen veliki broj ljudi. Tada te uhvati strah”, kaže Arteta koji nije imao jače simptome i uspješno je prebolio ovu bolest. No, najveći strah je bio zbog obitelji.

“Bio sam izoliran u jednoj sobi i koristio sam poseban WC, ali se svejedno zarazila i moja supruga kao i dadilja moje djece. Bio sam jako zabrinut za djecu, ali oni nisu dobili koronavirus. Hvala Bogu sada smo svi dobro.”



Život u izolaciji nije nimalo lak pa je Arteta priznao da su neke stvari jako nedostajale.

“Mi živimo u svijetu gdje je sve na društvenim mrežama, sve je na porukama na WhatsAppu, ali u ovoj situaciji shvatiš koliko je važno dodirivati jedan druge, osjetiti jedan druge i grliti ih. Nedostaje mi da to napravim s ljudima koje volim. Moramo biti puno emocionalnije otvoreniji, moramo jedan drugome reći što osjećamo”, rekao je Arteta i zaključio:

“Ovaj virus je zaustavio svijet i promijenio sve u našim životima. Moramo naučiti tu lekciju, ne možemo za dva ili tri mjeseca – ako uspijemo pobijediti virus tada – zaboraviti na ovo sve. Ovo je jako važno.” zaključio je Arteta u razgovoru za Arsenal službenu straicu i emotivnom istupu nakon oporavka od COVIDA 19.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI