IGOR PAJAČ: ‘Iskačem kao iz paštete, ovo je katastrofa za moju obitelj’

Screenshot

Igor Pajač čovjek je kojeg je posljednjih dana “lako mrziti”. Osječani njega smatraju glavnim krivcem za to što je njihov klub poražen od Rijeke te su zbog svega ostali bez finala kupa.

Pajač je u utakmici Grvatskog kupu na Rujevici sudio susret Rijeke i Osijeka, a “istaknuo” se nizom previda i pogrešaka koje su imale izravan utjecaj na rezultat utakmice.

Kao prvo ocijenio je kako start Kleinheislera na Lončaru zaslužuje žuti karton, a budući da je to Mađaru bilo drugi put da je požutio, Osijek je veći dio drugog poluvremena na terenu imao igrača manje.

Upitna je i odluka u kojoj je dosudio kazneni udarac za Rijeku kojim je domaćin došao do izjednačenja. Murić je izveo udarac iz kuta, lopta je išla skroz na drugu stranu gdje je bio Capan, ali je prije njega do lopte stigao Igor Silva koji je stopera Rijeke zakačio rukom po licu.

Do kraja utakmice Rijeka je stigla do potpunog preokreta pogotkom Sterling Yetekea u 86. minuti.



Valja istaknuti kako sudačka komisija HNS-a, koja se izvanredno sastala u utorak, procijenila da su suci pogriješili u tri ključne situacije. Prvo su propustili igraču Osijeka dati crveni karton u 4.minuti. Zatim u 56.minuti kada su spomenutom igraču Osijeka dali drugi žuti karton kada nisu trebali, te naposljetku dosuđenim kaznenim za Rijeku u 70.minuti.

Igor Pajač je u razgovoru za Sportske novosti dao svoje viđenje stvari glede cijele situacije:

“Vjerujte, nikad mi u životu nije bilo gore! Nikome nikada ne bih želio da mu se tako nešto dogodi”, rekao je Pajač za SN pa nastavio:

“Ovo je jednostavno katastrofa. Ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Nikako nije dobro, kad god otvorim internet, iskačem kao iz paštete. Najgore mi je što sam predstavljen kao neki lopov, to mi je najgore u životu. A nikada u životu niti kao klinac ukrao žvakaću gumu. Strašno, gdje god da okrenem, sve je totalni kaos”, dodaje brat poznatog nogometaša Marka koji sada igra za Cagliari.

“Vidite, mogu izaći pred bilo koga i kazati da niti u jednoj situaciji nisam imao lošu namjeru. Nikoga nisam htio zakinuti. To je jedina istina. U ovoj konkretnoj situaciji (start Lončara na Gorgonu, op.a.) za koju me pitate VAR se trebao javiti. Točnije, u toj situaciji sam i tražio pomoć VAR-a. To je krucijalno.”, istaknuo je Igor Pajač, da bi za kraj zaključio:

“Ispričavam se Osijeku i Rijeci, cijeloj hrvatskoj javnosti, Sudačkoj komisiji koju sam zajedno s predsjednikom doveo u neugodnu situaciju, kompletnom HNS-u. Nema tu nikakve teorije zavjere koja se gura kao istina, to me najviše boli. Zar bi to meni bilo u interesu? Pa pred sobom imam još deset godina karijere, naravno da mi nije u interesu bilo koga favorizirati.”

“Nisam profesionalac, ali se profesionalno odnosim prema svom poslu. Ali smetaju mi zaista te priče oko urota, recimo ona priča da sam delegiran za utakmicu Lokomotiva – Osijek. To delegiranje je određeno prije krize zbog pandemije, trebala se odigrati prije stanke i prije kup-utakmice. Zaista mi je teško što se sve najgore u Hrvatskoj povezuje s mojim imenom, kao da sam neprijatelj “broj 1″. Da, ta utakmica će me pratiti čitav život. Ali vjerujem u sebe, ono što te ne ubije, dodatno te ojača.”

Igor Pajač i Fran Jović suspendirani su odlukom sudačke komisije do kraja ove sezone. Pajač je bio glavni sudac na utakmici polufinala kupa Rijeka – Osijek, dok je Fran Jović bio VAR sudac.

Cijeli razgovor u izvornom obliku pročitajte OVDJE.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI