IDE U ZATVOR: Igrač Atletico Madrida dobio šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza

Foto: CNN

Napadač Atletico Madrida Diego Costa osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza. Brazilac je priznao krivnju u petak, nakon što ga je španjolski pravni sustav optužio da je utajio 1,1 milijun eura.

Diego Costa prihvatio je kaznu kako više ne bi morao ići po sudovima. Dobio je šest mjeseci zatvora, ali u Španjolskoj je moguće kazne do dvije godine zatvora zamijeniti novčanom, pa će malo odriješiti kesu i riješiti se problema – morat će platiti oko 600 tisuća eura kazne, što je za njega sitniš. Prije njega osuđeni su i Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso te naš Luka Modrić. To su najpoznatiji igrači koji su imali ovakvih problema sa zakonom.

Luka je priznao krivnju za dva kaznena djela utaje poreza u visini od 870.728 eura. Kapetan hrvatske reprezentacije je, prema navodima tužitelja, u 2013. utajio 290.990 eura, a u 2014. godini 579.738 eura koje je dobio na osnovi svojih autorskih prava na imidž, a prebacio ih je na tvrtku Ivano (nazvanu po njegovu sinu) sa sjedištem u Luksemburgu. Modrić se s državom nagodio da plati 40 posto iznosa, što je otprilike 350.000 eura, uz dodatnih 60.000 za zamjenu zatvorske kazne novčanom. Uz to je i prije platio milijun eura  zbog problema s poreznom, što zajedno iznosi gotovo milijun i pol eura kazne.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI