IBRAHIMOVIĆ OKRENUO LEĐA MOURINHU: Zlatan odlazi iz Uniteda u rekordnom transferu, ali destinacija je malo neobična

Zlatan Ibrahimović: Facebook(Official)

Ibrahimoviću se baš i ne igra Europska liga, a zbog toga bi mogao napustiti Manchester United, ali mogao bi napustiti i Premiership.

Može se reći kako bi Mourinhov Manchester United ove sezone bio puno niže od petog mjesta da nije bilo Zlatana Ibrahimovića. Portugalski strateg možda bi već bio bivši trener Uniteda da mu dosadašnji dio sezone nije spasio 35-godišnji Šveđanin kojeg je na početku sezone doveo bez odštete iz PSG-a. Zlatan je svojevrsni nogometni fenomen, u 36. godini igrao u top formi i još uvijek može birati klub u kojem će igrati, njegova kvaliteta još je uvijek neupitna, a boljeg dokaza od 26 golova i devet asistencija ove sezone, nema.

Ipak, Mourinho je Zlatana potpisao na samo jednu sezonu i imat će velike muke s nagovaranjem Šveđanina da ostane još jednu sezonu. Prema pisanjima otočkih medija pregovori oko produljenja ugovora ne idu baš najbolje, a glavni razlog je što Manchester još uvijek nije osigurao plasman u Ligu prvaka. Trenutno su peti, a mjesto koje vodi u LP udaljeno je četiri mjesta. Ibrahimoviću se baš i ne igra Europska liga, a zbog toga bi mogao napustiti Manchester United, ali mogao bi napustiti i Premiership.

Naime, za Zlatana je zainteresirano nekoliko europskih klubova, ali zainteresiran je i L.A. Galaxy. Jasno, MLS liga ne predstavlja neki poseban izazov za Zlatana, ali oni mu mogu dati basnoslovan ugovor. Navodno su mu već obećali veću plaću nego što ju je imao David Beckham kada je 2007. stigao iz Real Madrida. Beckham je tada zarađivao šest milijuna eura mjesečno i potpisao je ugovor na pet godina, a Zlatan bi mogao i više od toga.

U Galaxyju trenutno igraju nekadašnji lijevi bek Arsenala, Chelseaja i Rome, Ashley Cole i nekadašnja velika nada Barcelone, Gio dos Santos. Premda su otočki mediji uvjereni da će Ibrahimović preći u Galaxy, nekako je teško za vjerovati da će se Zlatan samo tako odreći vrhunskog nogometa i šanse da ponovo zaigra u Ligi prvaka s nekim drugim europskim klubom, a ponuda će jamačno biti.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI