HRVATSKOJ SE PRIDRUŽILA I ITALIJA: Aktualni europski prvaci su nam potencijalni suparnik na Final fouru

Foto: Guliver Images

Nogometaši Italije izborili su plasman na Final Four Lige nacija gostujućom pobjedom 2:0 kod Mađarske. Time su se pridružili Hrvatskoj i Nizozemskoj. Mađarima je bio dovoljan i bod da kreiraju senzaciju te završe prvi u skupini pokraj još dvije nogometne velesile Njemačke i Engleske.

Mađari su u razmaku od dvije sekunde napravili dvaput pogriješili i poklonili Talijanima pogodak. Prvo je Attila Szalai uputio dodavanje iz obrane prema veznom redu, a Nicolo Barella ga je zamalo presjekao. Skrenuo je loptu, ali je ona završila u posjedu Adama Nagyja.

Veznjak Mađarske odlučio se za dodavanje prema vrataru Peteru Gulacsiju, no njegovu je namjeru pročitao 18-godišnji Wilfried Gnonto. Lopta se nakon duela Gnonta i Gulacsija odbila do Giacoma Raspadorija, koji nije imao težak zadatak pogoditi za vodstvo Talijana.

Priču je što se rezultata tiče postavio Federico Dimarco u 52. minuti, nakon što je iz velike blizine poslao loptu u gol na dodavanje Bryana Cristantea.

Tko će biti četvrta reprezentacija koja će izboriti Final Four Lige nacije saznat ćemo nakon što ovog utorka nakon što to u međusobnom susretu odluče Portugal i Španjolska.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI