Hrvatski U-20 košarkaši izborili finale Europskog prvenstva i povratak u elitni razred

screenshot

Hrvatski mladi košarkaši svoje vršnjake iz Britanije pobijedili su 79:72 i time već osigurali ulazak u A diviziju

Pobjedom nad Velikom Britanijom Hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija  izborila je finale Europskog prvenstva B divizije, koje se održava u rumunjskoj Oradei. Hrvatski mladi košarkaši svoje vršnjake iz Britanije pobijedili su 79:72 i time već osigurali ulazak u A diviziju, točnije povratak u elitni razred.

Naše košarkaše u finalu očekuje domaćin Rumunjska, koja je također osigurala ulazak u A diviziju gdje će se naći po prvi puta.

Kako pišu 24sata, mladi hrvatski košarkaši bolje su otvorili utakmicu i otišli na 9-2. Nakon prve četvrtine vodili su 18-12. No u drugom dijelu Velika Britanija je izjednačila, a nakon toga i povela. Hrvatska je zaigrala bolje obranu i vratila prednost otišavši s 38-34 na odmor.

U drugom dijelu opet mali pad kod naših i Britanci vode šest razlike. Badžim i Kalajžić se bude i Hrvatska je vratila prednost koja je u posljednjoj četvrtini uglavnom bila dvoznamenkasta. Najbolji kod naših bili su Kalajžić i Badžim koji su zabili po 18 koševa, Ljubičić je zabio devet, Barnjak sedam. 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI