Hrvatski rukometaši pokušali objasniti najgoru ‘crnu rupu’ na prvenstvu: Odgovor je kod svih bio isti!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Još ranije ovoga tjedna proglašavani su herojima nakon izbacivanja Španjolske u četvrtfinalu, a danas su ti heroji 15 minuta prije kraja predali pobjedu Slovencima bez ispaljenog metka.

Hrvatska se na najgori mogući način oprostila od Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj, porazima od Norvežana u polufinalu i Slovenaca u borbi za broncu.

Još ranije ovoga tjedna proglašavani su herojima nakon izbacivanja Španjolske u četvrfinalu, a danas su ti heroji 15 minuta prije kraja predali pobjedu Slovencima bez ispaljenog metka.

Nakon utakmice pivot Željko Musa pokušao je objasniti što se dogodilo. “Ne znam što pametno reći. Htjeli smo i željeli pobijediti. Imali smo neobjašnjivi pad, možda smo ostali bez snage, koncentracije”, izjavio je Musa za kamere RTL-a.

Je li umor možda glavni faktor, pitao ga je reporter. “Vjerojatno. Ne znam što bih rekao. Ja sam stvarno ponosan. Tužan sam što nismo uzeli medalju. Pokušavali smo se dignuti, ali nije išlo”, veli Musa.

A evo kako je Musa ocijenio nastup Hrvatske…



“Djelovali smo kao ekipa, borili smo se. Ona jučerašnja utakmica nas je fizički i psihički iscrpila. Ali, glava gore, moramo ići dalje i pripremati se za EP u Hrvatskoj. Htjeli smo Hrvatskoj dati medalju, ali nije išlo danas”, rekao je Musa.

Osim njega utakmicu je komentirao i Marko Mamić, a ni on kao ni momčadski mu kolega, ne zna što se dogodilo.

“Ne znam što da kažem. Borili smo se cijelu utakmicu… Nemam objašnjenje, dali smo sve od sebe. Uspjeh je ovaj rezultat, nitko nije očekivao da ćemo to napraviti. Vjerojatno je i faktor sreće odlučio”, objasnio je Mamić.

Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske rukometne vrste, također ne zna što se dogodilo…

“U šoku sam. Ne znam što se dogodilo. 45 minuta smo igrali fenomenalno. Stali smo u napadu i primili dosta golova iz polukontre i kontre, oni su se vratili. Čestitam Sloveniji. Napravili smo uspjeh plasmanom u polufinale. No, ostaje žal jer smo trebali više i imali smo priliku”, kazao je Duvnjak.

Zlatko Horvat jedini nije bio blagoslovljen neznanjem…

“Umor je vjerojatno uzeo danak. Oni su to osjetili i dodali gas. Nedostajala nam je mrvica da zadržimo tu prednost. Čestitam svojim suigračima i Slovencima na zasluženoj medalji. Za finale nam je falio gol i to je tako u sportu. Sad smo dvaput izgubili za gol, valjda će nam se to vratiti. Kad neće, onda neće”, kazao je Zlatko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI