HRVATSKI REPREZENTATIVAC OPET U CIBONI! ‘Trofej koji smo osvojili posljednji put kada sam ovdje igrao je jedan od meni najvećih’

Cibona se pojačala na poziciji centra s iskusnim 30–godišnjim Darkom Planinićem!

“Odlučili smo se za Darka jer smo deficitarni na poziciji centra i smatramo da je on u ovom trenutku pojačanje koje trebamo. Opet smo gledali da dovedemo nekog tko će biti potpora i mentor ovim našim mladim igračima i uz kojeg će i oni moći dignuti svoju igru na viši nivo. Darko je iskusan igrač, prava petica, radio je s trenerom Velićem i brzo će se uklopiti tako da je pravo rješenje u ovom trenutku”, rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Darko je bogatu karijeru počeo u Širokom odakle je 2012. godine otišao u Maccabi. Sezonu nakon dolazi u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Nakon Cibone otišao je u podgoričku Budućnost s kojom osvaja domaće prvenstvo, a u Eurokupu u 16 utakmica bilježi 10,1 poena i 3,6 skokova.

Bio je na Olimpijskim igrama u Riju s reprezentacijom gdje je u pet utakmica postizao 8,4 poena i 5 skokova. Nakon toga je bio u Vitoriji s kojom je igrao Final Four Eurolige, s Gran Canariom Eurokup, sa Sassarijem FIBA Europe Cup, pa odlazi u Poljsku. U posljednje dvije sezone bio je najbolji centar poljske i rumunjske lige. Prošlu sezonu je za rumunjsku Cluj-Napocu u Fiba Europe Cupu u 16 utakmica postizao 15.9 poena i 5 skokova po utakmici, a u prvoj rumunjskoj ligi je u 18 utakmica imao 13.7 poena i 6.1 skokova. Na početku 2020. odigrao je nekoliko utakmica za Zadar gdje je bio na otvorenom ugovoru.

“Drago mi je što stižem u Cibonu, za nju me vežu samo lijepe uspomene. Trofej s ABA ligom koji smo osvojili posljednji put kada sam ovdje igrao je i dalje jedan od meni najdražih i najvećih u novijoj Ciboninoj povijesti. Želim i ove godine osvojiti trofej pa barem PH. S trenerom Velićem sam imao priliku raditi niz godina u Širokom i izuzetno me veseli ta ponovna suradnja s njim. Puno je mladih i talentiranih dečkiju u ekipi i nadam se biti taj koji će im svojim iskustvom pomoći da naprave iskorak u svojoj igri i da zajedno krenemo pobjeđivati. Drago mi je vidjeti i ove dečke u reprezentaciji , sjajno igraju, navijam za njih i baš mi je žao što trenutno nisam s njima”, rekao je Planinić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI