HRVATSKA VIŠE NE MOŽE BITI NOSITELJ NA EUROPSKOM PRVENSTVU: Rezultat u Walesu gura nas u drugi pot

Screenshot

Nositelji skupina u ždrijebu Europskog prvenstva bit će šest najboljih reprezentacija koje su osvojile kvalifikacijske skupine. Pošto nemaju sve skupine jednaki broj momčadi pa će se pobjednicima onih skupina gdje postoji po šest reprezentacija odbiti bodovi osvojeni protiv posljednjeplasiranog u grupi.

Hrvatska u sedam utakmica ima četiri pobjede, dva remija i poraz te nema šanse završiti među šest najboljih prvoplasiranih. Ispred će biti Belgija, Njemačka/Nizozemska, Španjolska, Turska/Francuska, Italija, Ukrajina/Portugal i vjerojatno Engleska.

Drugi, treći ili čak četvrti pot

Osvajanjem skupine Hrvatska bi završila u drugom potu, a drugim mjestom bi otišla u treći pot i vjerojatno dobila tešku skupinu na Euru.

Najtežu moguću skupinu Hrvatska bi dobila kada bi Europsko prvenstvo izborila kroz play-off Lige nacija gdje bi mogla igrati protiv Švicarske, Bugarske i Islanda. Pobjednik play-offa bi se plasirao na Euro, a na ždrijebu bi bio smješten u četvrti pot.Ždrijeb za Europsko prvenstvo održat će se 30. studenoga u Bukureštu. Bit će izvučeno šest skupina s po četiri reprezentacije, a dalje će proći pobjednici skupina, drugoplasirani i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Prvenstvo počinje 12. lipnja, trajat će mjesec dana i igrat će se u čak 12 zemalja.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI