HRVATSKA U NAPAD NA NOVA ZLATA I MEDALJE ! Naši aduti su spremni, čeka nas burna noć i jutro, bodrit ćemo naše sportaše

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska bi na Olimpijskim igrama u Tokiju mogla obogatiti kolekciju osvajanjem novih zlatnih medalja. Ovog tjedna razveselila nas je Matea Jelić, zlatna u taekwondou u kategoriji do 67 kilograma, a u četvrtak će u fokusu biti veslanje, tenis i streljaštvo, disciplina trap.

Hrvatska će se nadati novim sjajnim vijestima u nastupima braće Martina i Valenta Sinkovića u veslačkom dvojcu bez kormilara, kombinacija Nikola Mektić/Mate Pavić i Marin Čilić/Ivan Dodig u polufinalu teniskih muških parova i u izazovima koji čekaju Josipa Glasnovića, vlasnika zlata u trapu prije pet godina u Riju. Glasnović će prvo kroz kvalifikacije probati doći do finala, a potom bi ga mogao čekati i finalni nastup.

Prvi će na redu biti Martin i Valent Sinković.

 

View this post on Instagram

 



A post shared by Sinkovic Brothers (@sinkovicbrothers)

Sjajni hrvatski veslački bratski dvojac je tijekom cijele sezone nezaustavljiv, išlo je jako dobro i na putu do finala u Tokiju, a finalna utrka na rasporedu je u 2:18 sati iza ponoći po našem vremenu.

Martin i Valent bit će u akciji u finalu i borit će se za zlato, a novi nastup čeka i Damira Martina u polufinalu muških samaca, u četiri ujutro po našem vremenu.

Hrvatska se nada veslačkom zlatu, a želja je i osiguranje zlatnog odličja u muškim parovima u tenisu. Slavlje bi se dogodilo u slučaju da kombinacije Čilić/Dodig i Mektić/Pavić prođu svoje polufinalne prepreke.

Čilić i Dodig će u osam sati po našem vremenu ići na novozelandski par Marcus Daniell/Michael Venus. Mektić i Pavić igrat će drugi meč iza osam ujutro po našem vremenu, a njihovi polufinalni protivnici bit će Amerikanci Austin Krajicek i Tennys Sandgren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marin Čilić (@marincilic)

Nakon zlata iz Rija, Josip Glasnović će s početkom programa u 2:50 sati po našem vremenu pucati u drugom danu kvalifikacija u trapu.

Prođe li u finale, Glasnović bi čekao do 8:30 sati po našem vremenu, kada počinje borba za odličja.

Nakon što ih je drugom kolu iznenadila Australija predvođena s klupe našim Elvisom Fatovićem, hrvatski vaterpolisti pokušat će se vratiti na pravi put u utakmici protiv Crne Gore koja počinje u 8:30 sati po našem vremenu.

Hrvatska do sada ima pobjedu nad Kazahstanom i poraz od Australaca, a po jednu dobivenu i izgubljenu utakmicu imaju i Crnogorci, s uspjehom protiv Australije i porazom od Španjolske.

Karla Prodan nastupit će u judu u kategoriji do 78 kilograma, Tonči Stipanović nastavlja u jedrenju u klasi Laser, a Jelena Vorobjeva u klasi Laser Radial, dok će Nikola Miljenić plivati u kvalifikacijama na 100 metara leptir.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI