HRVATSKA SLOMILA SRBIJU I IZBORILA FINALE DAVIS CUPA! Jurimo svoj treći naslov, Borna Gojo apsolutna senzacija cijelog turnira

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je konačno pobijedila Srbiju, pali su susjedi iz – trećeg pokušaja. Hrvatska je u finalu Davis Cupa, lovimo treći pobjednički trofej.

Pavić i Mektić su slavili u igri parova protiv Đokovića i Krajinovića sa 7:5, 6:1.

Đoković i Krajinović protiv najboljeg para svijeta držali su se do 6:5, a onda je ipak pokleknuo Krajinović. Na kraju je izgubio servis i kod 2:1 u drugom setu i Hrvatska je već imala prednost te odjurila do pobjede.

Đoković je iz bijesa nakon toga šutnuo torbu i razbacao stvari, ali nije šok pomogao, na kraju je samo pobrao zvižduke.

 



Na samom početku dana Borna Gojo iznenadio je Dušana Lajovića i tako osigurao prvi bod za Hrvatsku.

Bio je to treći nastup 23-godišnjeg Splićanina i treća Gojina pobjeda koji se pretvorio u pravog junaka hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Na putu Hrvatske do polufinala Gojo je postao najugodnije iznenađenje cjelopkupnog završnog turnira Davis Cupa, a u skladu sa stečenom reputacijom započeo je i dvoboj protiv 33. tenisača svijeta, Dušana Lajovića.

Na kraju je završilo 4:6, 6:3, 6:2 za našeg senzacionalnog Bornu Goju.

Novak Đoković pobijedio je Marina Čilića 6:4, 6:2. Marin je imao dosta šansi u prvom setu, čak šest break lopti, u jednom trenutku i 0:40, ali nije to iskoristio i Novak je Srbiji donio u tom trenutku izjednačenje.

Hrvatsku u finalu očekuje pobjednik susreta Rusija-Njemačka.

Hrvatska je dosad dvaput osvojila Davis Cup (2005. i 2018. godine), a finale je igrala još 2016. godine kad je od nas u Zagrebu bolja bila Argentina.

Finalni meč u nedjelju od 16 sati će kao i dosadašnje prenositi HTV 2 i Sportklub 1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI