HRVATSKA SE POPELA ZA TRI MJESTA I SAD JE NA 12. POZICIJI: Objavljena posljednja FIFA-ina ljestvica prije Svjetskog prvenstva u Kataru

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za tri mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici i sada zauzima 12. poziciju.

Uoči posljednjeg reprezentativnog ciklusa Vatreni su bili na 15. mjestu najboljih reprezentacija na svijetu, ali su pobjedama nad Danskom i Austrijom, te porazima konkurenata skočili na 12. poziciju.

Od hrvatskih suparnika u Katru Belgija je druga, Maroko 24., a Kanada 38. reprezentacija svijeta.

Brazilci će ići u Katar kao vodeća momčad svijeta, tražeći rekordnu šestu krunu svjetskog prvaka. S pobjedama u prijateljskim ogledima nad Ganom i Tunisom, Brazilci su povećali prednost nad drugoplasiranom Belgijom koja je izgubila od Nizozemske u Ligi nacija, a koja je osma na novoj FIFA-inoj ljestvici.

Veliki rival Brazila Argentina ostala je treća, četvrti su svjetski prvaci Francuzi, a peti drugoplasirani Englezi s Eura 2020.Iako se ponovno nije uspjela kvalificirati na SP, aktualni europski prvak Italija, preskočila je Španjolsku na šestom mjestu. Portugal je na devetom, a ispred nas je i Njemačka na 11. mjestu. Iako je Hrvatska dva puta svladala Dansku, oni su i dalje iznad nas na FIFA-inoj ljestvici, na desetom mjestu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI