HRVATSKA SAZNALA PROTIVNIKA U POLUFINALU: Poznat je i termin naše utakmice, Talijani šokirali domaćine i ušli u borbu za medalje

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Hrvatski vaterpolisti, koji su svladali reprezentaciju Srbije s 14:12 i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, za mjesto u finalu igrat će protiv Španjolske, koja je u četvrtfinalu sa 7:6 (2:1, 3:2, 1:2, 1:1) nadigrala izabranu vrstu Crne Gore.

Bit će to repriza polufinala s prošlog SP-a, koje je održano 2019. u korejskom Gwangjuu, u kojem su Španjolci slavili sa 6:5. Za Španjolce je dva pogotka postigao Mallarach, a po jedan Munarriz, Granados, Famera, Cabanas i Tahull. Vratar Aguirre je imao sedam obrana.

Vatepolska reprezentacija Italije posljednji je polufinalist Svjetskog prvenstva u Budimpešti, gdje je u srijedu u četvrtfinalu šokirala domaću izabranu vrstu pobijedivši je 11:10. Presudnim se pokazalo razdoblje od polovice treće četvrtine do posljednje dvije minute, u kojem su Talijani postigli četiri, a primili samo jedan pogodak i poveli 11:7. Mađari su u preostalom vremenu uspjeli samo ublažiti poraz.

Italija će u petak u polufinalu igrati protiv Grčke koja je 16:11 svladala reprezentaciju SAD-a. U drugom polufinalu sastat će se Hrvatska i Španjolska. Hrvatski vaterpolisti su odličnom igrom s 14:12 svladali reprezentaciju Srbije, aktualne olimpijske pobjednike, dok su Španjolci sa 7:6 bili bolji od Crne Gore.

U drugom polufinalu Italija je pobijedila Mađarsku 11:10. Polufinalne utakmice su na rasporedu u petak, 1. srpnja. Hrvatska svoju utakmicu igra od 19:30. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI