HRVATSKA NA SVIM NASLOVNICAMA SVJETSKIH MEDIJA: Anthony Joshua dolazi u Pulu?

“Aktivno pregovaramo o organizaciji meča za titulu boksačkog prvaka svijeta u rimskom amfiteatru u Hrvatskoj”, izjavio je Ivajlo Gotsev, menadžer bugarskog boksača Kubrata Puleva, i plasirao pulsku Arenu na naslovnice najvećih svjetskih sportskih medija.

BBC, ESPN, The Sun, Daily Mail i mnogi drugi strani mediji danas pišu o Puli, lokaciji koja bi u kolovozu ili rujnu mogla ugostiti dosad najveći borilački spektakl u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Pulev se trebao potući s Britancem Anthonyjem Joshuom na stadionu Tottenhama u Londonu 20. lipnja, no borba je odgođena zbog pandemije koronavirusa. Radi se o profesionalnom boksačkom meču u teškoj kategoriji između ujedinjenog WBA, IBF i IBO prvaka iz Engleske i IBF izazivača, 38-godišnjeg Puleva.


Nakon što je promotor Eddie Hearn kazao da Joshua neće nastupati pred praznim tribinama u Engleskoj, u priču je upala Hrvatska.

“Želimo Hrvatsku jer je divna te je u srcu Europe”



Rimski amfiteatar u Hrvatskoj pozornica je koja oduzima dah, piše The Sun.  U tekstu tiražnog tabloida navodi se da su u pulskoj Areni nastupale velike svjetske zvijezde poput Luciana Pavarottija, Stinga i Eltona Johna te da su održane i dvije hokejaške utakmice 2012. godine.

“Meč u amfiteatru bio bi jedinstven doživljaj u današnje vrijeme. Hrvatska je predivna, Pulev ju obožava, a tu možemo oživjeti duh gladijatora jer to svijetu sada treba. Uz poštivanje svih zaštitnih mjera, možemo se boriti pred publikom”, prenosi The Sun izjave Gotseva.

Osim Pule, pišu engleski mediji, u kombinacijama su Dubai i Abu Dhabi.

“Taj dio priče prepustili smo Hearnu, on vodi pregovore na Bliskom istoku, dok smo mi u pregovorima s Hrvatskom”, izjavio je Gotsev i dodao da za konačni dogovor moraju biti zadovoljene obje strane.

Joshua je u startu odbacio opciju da se meč održi u Bugarskoj, dok Kubrat tvrdi da je spreman potući se s Britancem u njegovom dvorištu, pa čak i ako meč sudi njegova obitelj.

U tekstu ESPN-a izvještava se o detaljima pregovora između organizatora iz Hrvatske i timova Joshue i Puleva, a Arena se ističe kao idealna opcija jer je u srcu Europe.

Pregovore s hrvatske strane vodi menadžer Orsat Zovko, koji je dobio podršku Grada Pule.

“Bila bi nam velika čast da možemo ugostiti ovaj jedinstveni spektakl u pulskoj Areni. Zahvaljujem Pulevljevom timu i Orsatu Zovku koji su nas izabrali kao moguću lokaciju. Nadamo se da će i Joshuin tim prepoznati naš grad i pulsku Arenu kao destinaciju dostojnu borbi za svjetskog boksačkog prvaka. Stojim vam na raspolaganju”, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Joshui će ovo biti prva obrana pojaseva nakon što ih je u prosincu prošle godine vratio pobjedom Andyja Ruiza u revanšu. Joshua je bivši zlatni olimpijac, dok u svom profesionalnom rezimeu ima 23 pobjede i jedan jedini poraz koji mu je nanio upravo Andy Ruiz.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI