HRVATSKA JE SVE OPČINILA JEDNIM DETALJEM: ‘Ovakva lekcija ‘komšijama’ dugo nije viđena’! Kad srušimo njih uzimamo zlato

Foto: CROPIX

Hrvatski vaterpolisti ne samo da su nas ugodno iznenadili pobjedom protiv Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, već su nas opčinili u jednom detalju zanimljive vaterpolske igre. Jest, protiv Srbije u nekih 24 godina odmjeravanja snaga na velikim natjecanjima imamo negativan omjer, no kada Srbiju pobijedimo najčešće osvojimo zlato. No, o tome koji redak kasnije…

Dakle, s čime su nas to opčinili vaterpolisti izbornika Ivice Tucka? Ne samo pribranošću, hrabrošću i golovima, te sjajnim obrambenim rolama… Ono što je šokiralo srpskog izbornika Dejana Savića i cijeli njegov stručni stožer zacijelo jest činjenica da je 14 hrvatskih golova dalo čak – deset igrača. Nije bilo našeg igrača koji nije postigao gol.

I tako, dok su Srbi prijetili mahom preko sjajnog Mandića, te braće Rašovića – naši su ih bombardirali iz svih kuteva, tukli su po golu svi igrači. I pritom zabijali.

Sjajna lekcija

To je bilo nesnosno za srpsku obranu koja je počela i te kako klecati u trećoj četvrtini. No, uzalud bi bili svi ti golovi svih naših igrača da nismo na vratima imali naročito raspoloženog vratara Tonija Popadića. Što je taj momak sve „skinuo„, poput hobotnice se raskrilio i u trenucima krize Hrvatsku vadio iz mulja.

No, drugačije se silno jaku srpsku reprezentaciju i ne može dobiti. Ni slučajno. Potreban je doprinos, svekoliki, baš svih igrača i naročito vratara. I hrvatska i srpska reprezentacija su u svojevrsnoj smjeni generacija, a opet i jedna i druga momčad igra vrhunski vaterpolo. Ipak, Hrvatska igra malo bolje i to se dalo primjetiti u ovoj utakmici.



Zalud prozive srpske strane da ih je oštećivao sudac, to su obični izgovori koji ne piju vodu. Srbiju je šokirala dužina cijele hrvatske momčdi, pod time podrazumijevamo i klupu.

Hrvatska je tako stigla nadomak nastavka nevjerojatnog niza osvajanja odličja na svjetskim prvenstvima, trenutačno se može pohvaliti s osvajanjem sedam medalja na svjetskim smotra zaredom. Bila je ovo i treća pobjeda Hrvatske protiv Srbije na SP, a u oba prethodna navrata kada je svladala Srbiju Hrvatska je i osvojila zlato.

Hrvatska će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolska – Crna Gora koji je na programu od 19.30 sati. I nije da je bez šansi. Naprotiv. Sada više ni finale ne bi bilo iznenađenje. Naša vaterpolska reprezentacija iznova je dokazala svoju životnost, kao i svoju stručnost izbornik Ivica Tucak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI