HRVATSKA JE IMALA DOSTA SREĆE: Da smo birali ne bi izabrali bolje, put do četvrtfinala nam je otvoren

Foto: Cropix

U poljskim Katowicama održan je ždrijeb za  SP u rukometu koji će se održati u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. siječnja 2023. Hrvatska, koja je bila smještena u drugu jakosnu skupinu zbog lošeg plasmana na prošlom Mundijalu u Egiptu gdje smo doživjeli na 15. mjestu što nam je najgori plasman u povijesti. Na  kraju smo imali sreće dobivši možda i najlakšu skupinu. Uz Hrvatsku će u skupini G u Jonkopingu igrati prvak Afrike, reprezentacija SAD-a te treća reprezentacija Afrike.

Amerikanci su prošlo prvenstvo propustili zbog korona virusa, a za njih igra i za nas jedno poznato lice. Riječ je o bivšem rukometašu PPD Zagreba Domagoju Sršenu. Najteži protivnik u skupini zasigurno nam je Egipat Rukomet je u ovoj afričkoj zemlji eksplodirao u posljednjih nekoliko godina. Na prošlom prvenstvu koje se igralo upravo na njihovu tlu, imali su su na koljenima svjetske prvake Dance. Ukoliko uspješno prođemo skupinu križamo se sa skupinom H gdje se nalaze Danska, Belgija i predstavnik Afrike.

Svjetski prvak ide direktno na Igre u Parizu 2024., a šest sljedeće plasiranih idu u kvalifikacijske skupine za Pariz.Facebook Comments

Loading...
DIJELI