HRVATSKA IDE PO NOVU MEDALJU! Bivši svjetski prvak traži svoju prvu i posljednju šansu

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Olimpijska događanja bliže se kraju i stigli smo do pretposljednjeg dana. A tu ćemo imati još jednu priliku za osvajanje odličja, barem to tako priželjkujemo…

Naime, pretposljednjeg, šesnaestog dana 32. Olimpijskih igara u Tokiju održat će se natjecanja u 19 sportova, u svima će se dijeliti medalje.

Hrvatska će tako dobiti još jednu priliku za osvajanje odličja, a to će pokušati ostvariti Ivan Kvesić koji će nastupiti u kategoriji preko 75 kilograma (9.50 sati).

Naš najbolji karatist, svojedobno prvak svijeta, u subotu počinje natjecanje na prvom, a možda i zadnjem olimpijskom karate turniru jer u Parizu karatea neće biti.

Suparnici našeg Ivana Kvesića u B skupini:



Tareg Hamedi (23, Saudijska Arabija) – 2 zlata i 2 bronce s prvenstava Azije, 13. na SP 2016.
Sajad Ganjzadeh (29, Iran) – zlato (2016.) i 2 srebra (2014. i 2018.) sa svjetskih prvenstava u kategoriji iznad iznad 84 kg
Daniel Gaysinsky (26, Kanada) – zlato i bronca s Panameričkih igara, 15. na SP 2016. i 2018. (iznad 84 kg)
Brian Urr (SAD) – zlato na Panameričkim igrama (2019.) i 7. na SP 2018. (iznad 84 kg)

“U biti sam baš miran. Nisam uopće napet. Izašao nam je ždrijeb skupine. Mislim da je dobar jer su svi teškaši, e to je baš posebnost. Ja sam jedini poluteškaš, ostala četvorica su teškaši. Odgovaraju mi i po visini jer su svi moje visine ili čak malo viši”, rekao je u najavi turnira.

Na OI je u kategoriji ukupno 10 boraca, podijeljenih u dvije skupine po 5. Svaki dakle ima 4 borbe, a temeljem poretka, prva dvojica ulaze u polufinale, te se “križaju” uobičajeno – prvi protiv drugoplasiranog iz druge skupine. Već sam plasman u polufinale jamči medalju jer poraz u polufinalu automatski “nosi” broncu. Borbe za treće mjesto u karateu nema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI