HRVATSKA HEROINA NEUTJEŠNO BRIZNULA U PLAČ PRED KAMERAMA: “Nešto mi je govorilo od početka da to nije to’

Screenshot HRT

Sandra Perković ostala je bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju završivši na četvrtom mjestu. Bacila je disk na 65.01 metar, i to u trećoj seriji. Pobjedu je uzela američka atletičarka Valarie Allmann sa 68.98 i na taj način Sandri uzela krunu kraljice diska koju je nosila od 2012. i Londona što je ponovila  i u Riju 2016.godine.

U izjavi za HRT naša najbolja sportašica nije mogla suspregnuti suze zbog svega što se dogodilo.

“Nije to do vlage, niti do nekog razloga koji je povezan sa mnom. Od samog početka mi je nešto govorilo da to nije to. Da nešto nije kako treba. Nisam uspjela, ali nešto me zove natrag pa da u Parizu za tri godine nastavim dalje. Ovako se ne završavaju karijere. Ali, nisam uspjela… – poručila je Sandra briznuvši pritom u plač.

Priznala je da nije bila na pravoj  i potrebnoj razini.

“Ne tražim nikakvo opravdanje za ovo. Prvi hitac sam dobro tehnički izvela, skliznuo mi je niz ruku. Trebala sam rasti metar po metar, a ne odmah “rokati”. Amerikanka je otvorila sa 68.98, tako se osvajaju zlata. Otvoriš na taj način i kasnije ti nitko ne može ništa. Krug je bio sklizak, meni to ne paše, njoj je pasalo i svaka joj čast. Baciti po ovakvim uvjetima 69 metara, čestitam joj”, rekla je Sandra.



”Allman je super otvorila natjecanje, tako se to radi. Baciš pa nek te hvataju. Kad je pala kiša niti ona ništa nije mogla. Svaka čast Njemici. Nešto mi od početka smeta ovdje u Tokiju, nije do nikoga, do mene je. Od početka sam vidjela da se neće dogoditi.”

”Prvi hitac mi je kliznuo iz ruke, drugi je bio divljački, a u četvrtoj seriji mi je kapala voda iz diska. Nije to razlog, sezona je za mene bila puna kušnji, sve sam ih preživjela, došla sam ovdje. Ovo nisam uspjela. Pariz 2024. će biti drugačiji. Ovako se ne završava nijedan ciklus, tako ni moj. Nadam se da će ondje biti bolje”, dodala je pa nastavila:

”Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smiješne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mjesto nije loše, ali nisam to ja. Koncentrirati se moram, vratiti doma i idemo dalje.”

”Željela sam 68 metara u prvoj seriji. Cijela sezona je bila teška, odgođene su bile Igre, ponovno se moraš fokusirati, tražiti žar…”, rekla je i na kraju zaključila:

”Borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI