HRVATSKA DOBILA TEŠKU SKUPINU U BUKUREŠTU! U skupini i favorizirani Španjolci, koji su pet puta osvojili trofej europskih prvaka

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

U Bukureštu se u utorak u 18 sati održao ždrijeb Europskog prvenstva U-21 reprezentacija koje se iduće godine održava u Rumunjskoj i Gruziji od 21. lipnja do 8. srpnja, a na kojem će nastupati i hrvatska reprezentacija.

Hrvatska je dobila vrlo neugodnu skupinu s Španjolcima, ekipom koja je pet puta osvojila Europskog prvenstva U-21 reprezentacija, domaćinom Rumunjskom te Ukrajincima.

Ždrijeb skupina:

Skupina A: Gruzija, Belgija. Nizozemska, Portugal

Skupina B: Rumunjska, Ukrajina, HRVATSKA, Španjolska



Skupina C: Izrael, Češka, Engleska, Njemačka

Skupina D: Norveška, Švicarska, Italija, Francuska

Uoči ždrijeba su Mini Vatreni smješteni u treću jakosnu skupinu sa Švicarskom, Belgijom i Češkom. Europska nogometna federacija (UEFA) je jakosne skupine odredila temeljem nastupa sudionika na dvama posljednjim europskim prvenstvima, kao i u kvalifikacijskim susretima koji su im prethodili.

U prvoj jakosnoj skupini su Španjolska, Portugal, Njemačka i Francuska, u drugoj Nizozemska, Engleska, Italija i Rumunjska, a u četvrtoj Ukrajina, Norveška, Izrael i Gruzija. Pritom, Gruzija i Rumunjska kao domaćini natjecanja automatski su prije ždrijeba smještene na mjesto broj jedan u skupini A (Gruzija) i skupini B (Rumunjska).

https://twitter.com/UEFAUnder21/status/1582272770569777152

Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija u Rumunjskoj i Gruziji bit će izlučno za nastup na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu. Na olimpijski turnir plasirat će se svi polufinalisti ako u tom krugu bude i Francuska koja ima izravan plasman kao domaćin.

Ako mladi “tricolori” ne uđu među četiri najbolje selekcije, bit će potrebno osigurati plasman na jedno od prvih triju mjesta.

Utakmice u skupinama A i B igrat će se 21., 24. i 27. lipnja, a u skupinama C i D 22., 25. i 28. lipnja. Četvrtfinalni susreti igrat će se 1. i 2. srpnja, polufinale 5., a finale 8. srpnja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI