HRVAT SAM PROTIV AMERIKE! ZAŠTO UFC TOLIKO ‘MRZI’ MIOČIĆA?

Marko Prpic/PIXSELL

Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić obranio je po treći puta za redom naslov prvaka teške kategorije u UFC-u i time je ispisao povijest. Učinio je to protiv, kako su ga prozavli Dana White, šef promicije i mnogi kritičari, “najjačeg udarača u UFC-u”, Kamerunca Francisa Ngannoua.

Prema ovom kratkom uvodu rekli bi mnogi, manje upućeni, kako je jamačno riječ o omiljenom borcu, neprikosnovenom ‘fajteru’, šampionu i velikoj zvijezdi s vojskom obožavatelja te prvom licu najjače američke borilačke promocije. I tu bi se malo zaje*ali!

Naime, UFC već dugo, predugo, njeguje maćehinski odnos prema Stipi Miočiću i on postaje sve gori što je Stipe duže prvak i posebno se intenzivira kada se bliži nova borba za obranu. Pitanje svih pitanja je zašto se UFC i njegov čelnik Dana White toliko žele riješiti Miočića? Zašto im toliko smeta da je ovako uzoran, pristojan, ali tehnički i psihički gotovo savršen borac, “role model” rekli bi Amerikanci? E baš u tom pitanju leži djelomični odgovor!

Zašto UFC mrzi Miočića?

Stipe je ‘good guy’, obiteljski čovjek, koji kada ne trenira i ne mijenja opise lica protivnicima, radi najplemenitiji posao, spašava drugima živote radeći kao vatrogasac u lokalnoj klivlandskoj postaji, gdje je podložan čak i tome da riba WC-e kada dođe na red. Obožava svoju suprugu, s kojom sada čeka i prinovu, humanitarac je, voli životinje, obožava svoje obožavatelje i ispunjava im želje, vječito je dobre volje pred kamerama i smije se. Kako ga ne voljeti?



UFC ga eto, ne voli, a to se najbolje vidi nakon meča u kojem je taktički uništio moćnog i pretjerano favoriziranog Ngannoua. Dana White, šef UFC-a, najkiselijim je izrazom lica čestitao Miočiću i pokušao mu staviti pojas, ali Stipe je hladnokrvno uzeo pojas i dao ga svom treneru koji mu ga je potom i stavio. Da, da, nezgodno je završila ova zadnja rečenica pa se smijte i izrugujte ako vam je smiješno. Nakon meča pak, Dana White je s jednako umjetnim izrazom lica nevoljko “priznao” da je Stipe najbolji i to ovim riječima: “Teško je ne zvati ga najvećim ikad kada ima pojas, najviše obrana u povijesti i takvu statistiku”. Baš su teško curile ove riječi iz Whitea, jednako teško kao što se njegov miljenik Ngannou migoljio po parteru sa Stipom na sebi.

Pa čemu tolika gorčina i “kiselost” ako pod svojom kapom imate borca u životnoj formi, koji može prebiti svakog tko mu stane na put i nosi nadimak “najopakiji čovjek na svijetu”? Odgovor je vrlo kratak i jasan: Miočić ne nosi baš neku zaradu!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI