Horošilov otvara muški slalom na Sljemenu

Igor Kralj/PIXSELL

Nakon Horošilova iz startne kućice na Sljemenu krenut će Talijan Stefano Gross i Šveđanin Andre Myhrer, startni broj 4 izvukao Talijan Manfred Moelgg, kao peti će startati Nijemac Felix Neureuther, a kao šesti Austrijanac Marcel Hirscher

Ruski skijaš Aleksandar Horošilov prvi će startati na s slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu u četvrtak nakon što je izvukao startni broj 1 na svečanosti izvlačenja brojeva na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Nakon Horošilova iz startne kućice na Sljemenu krenut će Talijan Stefano Gross i Šveđanin Andre Myhrer, startni broj 4 izvukao Talijan Manfred Moelgg, kao peti će startati Nijemac Felix Neureuther, a kao šesti i sedmi oni ponajbolji- ukupni pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher i prošlogodišnji najbolji slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Skijaši su po prvi puta u povijesti Svjetskog kupa na izvlačenje brojeva doskijali stazom od Bakačeve ulice do Manduševca, na kojoj će se kasnije održati revijalna utrka 18 pobjednika Svjetskog kupa. Ivica Kostelić u četvrtak će osmi put predvoditi hrvatske skijaše na slalomskoj utrci na Sljemenu, a uz našeg najuspješnijeg skijaša na startu slaloma bit će još pet hrvatskih predstavnika Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega i William Vukelić.

“U jakom smo sastavu i dobroj formi i mislim da imamo priliku za dobre rezultate. Nadam se da će utrka biti dobra i da će staza izdržati i do visokih startnih brojeva”, rekao je Ivica Kostelić. Ove sezone Kostelić je vozio tek dvije utrke Svjetskog kupa i to neposredno prije Nove godine u Santa Caterini, a nakon utrka u Italiji vratio se u Zagreb gdje se na Sljemenu pripremao za slalom u čevrtak. Muška slalomska utrka “Snow Queen Trophy“ na rasporedu je 5. siječnja, prva vožnja počinje u 14.45, a druga u 18 sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI