Hns sprema čudo arhitekture, gradi se velebno zdanje: Pogledajte kako izgleda će izgledati

Foto: Gradit/HNS

Hrvatski nogometni savez završio je natječaj i odabrao idejno rješenje te arhitektonski ured za izradu glavnog projekta kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Kao najbolje rješenje za realizaciju projekta odabran je arhitektonski ured Gradit d.o.o. Objavljeno je ovo na službenim internetskim stranicama HNS-a, uz fotografije idejnog rješenja.

“Projekt kampa Hrvatskog nogometnog saveza u Velikoj Gorici u prvoj fazi podrazumijeva izgradnju upravne zgrade, stadiona kapaciteta 1500 sjedećih mjesta, tri nogometna terena i skladišta. U drugoj fazi u planu je izgradnja četvrtog nogometnog terena, medicinskog centra i sportske dvorane”, dodaje se.

“Drago mi je da smo krenuli konkretno u tu priču, potpisali ugovor s Vladom o zemljištu. Odabrali smo idejno rješenje i krećemo sad u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima. Bit će to dom hrvatskog nogometa, s upravnom zgradom Saveza gdje bismo svi bili na jednom mjestu, a tamo će biti i odgovarajući stadion te četiri nogometna terena“, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Podsjetnika radi, jedan od najznačajnijih događaja u provedbi projekta izgradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza bilo je potpisivanje Sporazuma o darovanju zemljišta za izgradnju nogometnog kampa između Vlade Republike Hrvatske i krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Nakon Opus Arene stiže i nova moderna Kantrida: Ova je baš velika vijest, imat će 14.000 mjesta“Iskoristit ću priliku zahvaliti na podršci premijeru, gospodinu Andreju Plenkoviću, i cijeloj Vladi, uključujući Ministarstvo turizma i sporta, kao i gradonačelniku Velike Gorice, gospodinu Krešimiru Ačkaru, i idemo sada dalje, sve do izgradnje”, zaključio je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Koncept idejnog rješenja na kvalitetan način pozicionira građevine na čestici, raznolikost namjena pojedinih građevina, položaj nogometnih terena, povezivanje građevine upravne zgrade s građevinom stadiona, kao i građevinu medicinskog centra i sportske dvorane. Koncept obloge s vizualnim prodorima osmišljen je s prepoznatljivim simbolima u obliku grba i crvenih i bijelih kvadratića.

 

Foto: Granit HNS
Foto: Granit HNS
Foto: Granit HNS
Foto: Granit HNS
Foto: Gradit/HNS

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI