HNS INTERVENIRAO I PREOKRENUO STVARI: Soudani će ipak igrati derbi, a sudac koji ga je suspendirao dobit će otkaz?!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama u petak, dan uoči derbija, sastat će se po hitnom postupku Komisija za žalbe koja bi mogla poništiti odluku Disciplinskog suca Saše Pavličića o suspenziji Soudanija.

Trakavica oko Soudanijeve suspenzije ipak nije završena. Dinamov napadač ipak bi trebao nastupiti u subotnjem derbiju s Hajdukom nakon što je u srijedu suspendiran zbog nasilnog ponašanja na utakmici s Lokomotivom.

Prema neslužbenim informacijama u petak, dan uoči derbija, sastat će se po hitnom postupku Komisija za žalbe koja bi mogla poništiti odluku Disciplinskog suca Saše Pavličića o suspenziji Soudanija. Premda iz HNS-a nije stigla potvrda o članovima komisije koja će odlučivati o Soudanijevoj sudbini, nagađa se kako bi mogla biti slična kao i u ‘slučaju Andrijašević’, a tada su se sastali: Davor Blašković (predsjednik), Stipe Cvitanović i Alan Klakočer (članovi). Članovi komisije su još Valentina Koprivnjak i Ante Tomaš. Za kvorum je potrebno troje.

Soudani bi se tako mogao izvući, ali u problemima bi se pak mogao naći disciplinski sudac Prve i Druge HNL, Saša Pavličić. Naime, njemu se, izgleda, sprema otkaz. Nakon njegove odluke o suspenziji burno su reagirali Mamići. Zoran je izjavio za Sportske novosti kako sprema ‘osvetu’ i kako će on angažirati čovjeka koji će prijavljivati Hajduk, Rijeku i ostale za svaki, pa i najmanji prekršaj koji nije sankcioniran na utakimici, a Zdravko je izjavio kako je to sve ‘hajka na Dinamo’.

Reagirao je i Ante Kulušić, šef sudaca i član IO u HNS-u. “Na temelju čega disciplinski sudac, koji ne poznaje pravila nogometne igre bolje od mog pokojnog ćaće Ante, može procijeniti da je netko zaslužio crveni karton? Na temelju čega je Soudanija kaznio utakmicom neigranja i novčanom kaznom, ako je po pravilima struke to žuti karton? Šteta za Bayern da Pavličić-Bekić nije disciplinski sudac u UEFA-i. On bi vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu iz Madrida”, izjavio je Kulušić za Sportske novosti.

Podsjetimo, Alžirac je udario nogometaša Lokomotive i trebao je biti isključen, ali sudac Tihomir Pejin nije ga kaznio niti žutim kartonom. Soudanija je prijavio nogometaš NK Plomina i navijač Rijeke, Goran Kvalić, a disciplinski sudac morao je nakon njegove prijave sankcionirati alžirskog nogometaša.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI