HNL IKONA ZA DNEVNO O DERBIJU: ‘Dinamo ima veliki problem, to je glavna šansa Osijeka’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je u derbiju 21. kola HNL-a kod kuće pobijedio Osijek 1:0 i tako stvorio tri boda prednosti u borbi za naslov prvaka.

Domaćini su dominirali u prvom poluvremenu, Osijek je bio bolji u drugom, a na kraju je presudio gol Oršića iz 15. minute. Gosti nisu iskoristili ni igrača više u završnici nakon crvenog Ristovskog, VAR im je opravdano poništio penal i Dinamo je mogao slaviti velika tri boda.

Za komentar utakmice upitali smo HNL ikonu Tomislava Ivkovića koji detaljno prati situaciju. Kako on vidi ovu utrku za naslov u 1. HNL-u između Dinama i Osijeka?

“Dinamo je dobio jednu važnu utakmicu u utrci za naslov”, naglasio je Tomislav pa nastavio: “Smatram kako Dinamovi igrači imaju još prostora za napredak te će kako sezona odmiče dizati svoju formu i uspjet će napraviti odmak na prvenstvenoj ljestvici od Osijeka”, rekao je strateg Intera.

“No postoji problem. Dinamo ove sezone nema toliko široku klupu te će Mamić morati izgurati prvenstvo s 15-16 igrača, a dolaze i europski ispiti. Tu postoji Osijekova šansa zbog toga što Dinamu neće biti lako gurati na dvije fronte s limitiranim brojem igrača u rotaciji”, naglasio je Ivković.



“Dinamo je u jednoj stvari bolji od Osijeka”

Ivkovića samo priupitali koja je glavna snaga Dinama, a koja Osijeka u njihovoj daljnjoj utrci za naslov prvaka.

“Dinamo ima jače i bolje pojedince od Osijeka čija je snaga baš u kolektivu i Bjelica baš na toj taktici gradi momčad. Osijek igra vrlo inteligentno i tjera suparnike na pogreške baš tom jakom momčadskom igrom.”

Najnoviju akviziciju Osijeka povremenog hrvatskog reprezentativca Ivana Santinija Ivković vidi kao zamjenu za ozlijeđenog Topčagića koji je uspješno operiran.

“Bjelica dovodi kvalitetne iskusne igrače koji imaju godine igranja u jačim ligama, nešto slično kako Kek u Rijeci, tako da je Santini isti profil kao ozlijeđeni Topčagić. Mislim kako će ga Bjelica koristiti kao jakog igrača na lopti koji će dati Osijeku šansu da uđu s više igrača u završnicu ili da izbori prekršaj te naravno u skok igri”, rekao je Ivković.

Tomislav Ivković dao je određenu prednost Dinamu u utrci za naslov, ali ipak je naglasio kako je još dosta kola do kraja prvenstva i smatra da će Osijek imati svoje šanse.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI