HKS PREMOLIO: Stručni savjet doživio krah i raspušten je, no to ne znači da ostaju bez funkcija

Foto: Marko Todorov/Cropix

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na 34. sjednici održanoj elektroničkim putem u petak, 15. srpnja 2022. donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora.

Upravni se odbor Stručnom savjetu zahvaljuje na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, no s obzirom na nemogućnost adekvatnog djelovanja uslijed novonastalih okolnosti, donosi se odluka o promjeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida tijelo Stručnog savjeta za mušku košarku.

Upravni odbor će u dogledno vrijeme donijeti odluku o daljnjim koracima vezanima uz stručno djelovanje na razini HKS-a te o istome bez odgode obavijestiti javnost, priopćili su iz HKS-a.

Ipak, ukidanje stručnog savjeta ne znači da Rađa i ostatak vodstva napuštaju HKS, nego samo da se mijenja struktura, kako je i naglašeno.

Na vrhu saveza ostaju Stojko Vranković kao predsjednik, Nikola Rukavina kao dopredsjednik i Joke Vranković kao tajnik. Poziciju bi trebao sačuvati i izbornik Damir Mulaomerović, koji će povesti Hrvatsku u kvalifikacijama za kvalifikacije za EuroBasket 2025.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI