HAJDUK SE PRIBLIŽIO DINAMU NA 4 BODA! Livaja opet spasio Splićane, a mladi nogometaš progovorio o preminulom članu obitelji

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Hajduk je danas uz puno muke savladao Šibenik s 2:1 i tako smanjio zaostatak za Dinamo na 4 boda, a Šibenik je ostao Šibenik je ostao pretposljednji na ljestvici s četiri boda više od fenjeraša Gorice.

Uspješan je to bio debi Ivana Leke, a prvi put startao je mladi stoper Dominik Prpić (18), odigravši odličnu utakmicu u kojoj je pokazao raskoš svog talenta, ali i potvrdio da trener može računati na njega.

Gosti su poveli kada je u 13. minuti Haruki Arai zatresao splitsku mrežu. Na izjednačenje je Hajduk čekao sve do posljednjih trenutaka prvog dijela, a u 45. je na 1-1 izjednačio Anthony Kalik. Tri boda Hajduku je osigurao njegov najbolji strijelac Marko Livaja koji je u 85. minuti postigao gol za 2-1. Livaja je prvi strijelac lige s dvanaest pogodaka.

Poslije susreta rekao je kome je posvetio pobjedu:

“Ovu pobjedu bih posvetio rođaku koji je preminuo prije dva dana. Bio je veliki navijač Hajduka. Vrlo teška utakmica, teško vrijeme, težak teren. Šibenik je došao s motivom. Želio bih se zahvaliti treneru, njegovom stožeru, svim trenerima u Akademiji koji su me vodili i usmjeravali me”, otkrio je Prpić kome je oisvetio pobjedu.



Osvrnuo se i na želje trenera Hajduka: “Trener traži od nas da igramo napadački, da živimo za svaku drugu akciju.”
“Isplatilo nam se što smo vjerovali da možemo pobijediti. Istra? Idemo se regenerirati i pripremiti za Pulu”, poručio je Prpić.
Susret je komentirao i strijelac prvog gola, Anthony Kalik: “Je, što se mene tiče trebao sam zabiti još jedan.”
“Tamo nakon kornera, ali nema veze. Bar sam dao jedan. A da nisam ni taj Krova bi me ubio, hahaha. Dobro je ispalo na kraju. “Morali smo se prilagoditi uvjetima, mislim da je to ta riječ. Zaslužili smo tri boda. Ništa, sad regeneracija i ponoviti ovo isto”, našalio se Kalik.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI