HAJDUK PREDSTAVIO JAKO POJAČANJE: Opet su posegnuli u Portugal, stigao je reprezentativac Nigerije

Foto: Hajduk.hr

HNK Hajduk i Boavista F.C. dogovorili su jednogodišnju posudbu 25-godišnjeg stopera Chidoziea Awaziema s opcijom otkupa ugovora na kraju aktualne sezone. Chidozie će u Hajduku nositi dres s brojem 25.

Novi stoper Bijelih rođen je 1. siječnja 1997. godine u Enuguu u Nigeriji, nogometnu karijeru započeo je u lokalnom klubu El-Kanemi, a 2014. godine prešao je u Portovu nogometnu akademiju. Na početku svog seniorskog staža skupio je preko 60 nastupa za B momčad Porta, a upisao je i 10 nastupa za prvu ekipu, objavio je Hajdukna svojoj službenoj stranici.

Od 2017. do 2021. godine uspješno je nastupao na posudbama u francuskom Nantesu, turskom Rizesporu, španjolskom Leganesu te na koncu u Boavisti u koju je ostvario transfer. Proteklu sezonu proveo je na posudbi u turskom Alanyasporu. U svim klubovima redovito je igrao, a u navedenom periodu skupio je i preko dvadeset nastupa za A reprezentaciju Nigerije. Ukupno je u dosadašnjem tijeku karijere odigrao preko 200 seniorskih utakmica.

– Chidozie je centralni branič koji stiže na jednogodišnju posudbu iz portugalske Boaviste. Radi se o igraču vrlo dobrih tehničkih i taktičkih te odličnih fizičkih karakteristika. U karijeri je igrao na najvišoj razini nogometa u nekim od najjačih europskih liga. Standardan je član reprezentacije Nigerije. Svojim će kvalitetama sigurno doprinijeti kvaliteti naše obrane, a momčadi će donijeti novu dimenziju. Apsolutno se uklapa u naš stil i model igre sagledavajući sve navedene karakteristike, uključujući i one psihološke. Od prvog kontakta s njim osjetili smo da je zainteresiran za dolazak u Hajduk jer je borba za trofeje ono što ga zanima i što mu je prioritet. Odbio je mnoge značajno unosnije ponude upravo zbog toga te time dokazao da se radi o karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj, želja za napredovanjem i igra na visokoj razini kvalitete ispred financija. Mišljenja sam da će kvalitetama koje posjeduje biti značajno pojačanje za našu momčad – ovako je novog stopera opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

– Znam da je Split prekrasan grad i da su navijači veoma strastveni te da vole nogomet. Volim i ja nogomet tako da smo u tome veoma slični. Došao sam u Split kako bi dao svoj maksimum i kako bi ispunili naše ciljeve” – rekao je Awaziem



Facebook Comments

Loading...
DIJELI