HAJDUK NAKON ŠOKA NAPUNIO MREŽU BELUPA: Na Poljudu pukla petarda, dvaput je zabio i Kalinić

Foto: TOM DUBRAVEC Cropix

U posljednjoj utakmici osmog kola SuperSport HNL-a Hajduk je pobijedio Slaven Belupo 5:1.  Golove za Hajduk zabili su Mlakar u 51., Čolina u 60., Atanasov u 78. i Nikola Kalinić u 81. te 93. minuti., a za goste je pogodio Hoxha u 44. minuti. Hajduk je od početka bio dominantan, no Slaven Belupo  je prvi poveo i šokirao Poljud i Hajduk , golom u zadnjoj minuti, nakon jednostavne akcije u tri poteza, koju je sjajnim udarcem s 16 metara realizirao Hoxha. No u nastavku je Hajduk krenuo još odlučnije i vrlo je brzo izjednačio Najprije je zabio Mlakar u 51. minuti nakon ubačaja Melnjaka najbolje se snašao na prvoj stativi. A Hoxha je pet minuta kasnije dobio drugi žuti karton zbog oštrog starta na nad Sahitijem.

Nakon dobre akcije četiri minute kasnije je zabio Čolina. Hajduk je i dalje nastavio napadati i tražiti pogodak, najprije je iz slobodnjaka u 78. minuti zabio Atanasov a tri minute kasnije na 4:1 povisio je Kalinić na asistenciju Livaje. U sudačkoj nadoknadi konačnih 5:1 postavio je ponovno Kalinić nakon odbijanca  ugurao je loptu u mrežu gostiju.

 

Na ljestvici vodi Dinamo s 22 boda, Slaven Belupo je ostao na drugom mjestu s 14 bodova, dok je Hajduk treći s 12 bodova i dva susreta manje. Varaždin na četvrtom mjestu također ima 12 bodova. Na začelju su Gorica i Rijeka s po pet bodova.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI