HAJDUK NAKON ŠOKA IPAK PROŠAO DALJE! Golčina Krovinovića pokrenula bijele u velikoj fešti u Biogradu

Foto: Marko Dimić/Pixsell

Kup uvijek zna biti šokantno i prevrtljivo natjecanje, posebni u ranoj fazi. Ne jednom se dogodilo da niželigaš izbaci favorita u najranijoj fazi natjecanja. Pitajte Dinamo kako to izgleda. Hajduku se to još nije dogodilo u ranoj fazi, to im je neka utjeha s kojom se mogu tješiti.

No na samom početku ovosezonskog puta u Kupu Hrvatske, Hajduk je prošao neočekivane poteškoće u utakmici 16-ine finala protiv domaćeg Primorca u Biogradu. Fešta u ovom gradu nadomak Zadra kad dolazi Hajduk bila je zajamčena, grad i okolica doslovno žive za splitske bile.

Momčad Primorca, koja igra u 3. HNL – Jug bila je u neočekivanom vodstvu  nakon gola u 12. minuti. Strijelac za trećeligaša je s bijele točke bio Lazarevski. Primorac je do kaznenog udarca došao nakon prekršaja koji je Dolček napravio u 16-ercu.

Hajduk se morao jako uozbiljiti kako bi kreirao preokret. Preko Krovinovića su krajem prvog dijela uspjeli izjednačiti. Preokret u korist Bijelih stigao je u nastavku utakmice. Trener Gustaffson morao je uvesti i svog najboljeg igrača Marka Livaju.

Mladi Marin Ljubičić je u 60. minuti nakon asistencije Ćalušića glavom zabio za 2:1. Rezultat se nakon toga više nije mijenjao i Hajduk je uspio izboriti osminu finala nakon 17. gostovanja zaredom u Hrvatskom kupu.



Igrano je još nekoliko utakmica a svakako treba notirati ispadanje prvog osvajača Kupa Intera iz Zaprešića od Mladosti iz Ždralova koja je slavila s 3:1. Rijeka je sa 7:0 u gostima nadigrala Pitomaču, a prošlogodišnji finalist Istra 1961 je s gostujućih 3:0 bila jača od Vuteks Sloge i plasirala se u daljnju fazu natjecanja.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI