HAJDUK KAŽNJEN ZBOG UVREDA BEBEKU: No i on zbog snimke upao u probleme! HNS se oglasio i pokrenuo postupak

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Hajduk je opet dobio novu  disciplinsku kaznu HNL-a zbog događaja na utakmici protiv Lokomotive na Poljudu.

Alen Klakočer, disciplinski sudac hrvatske nogometne lige, odlučio je da će splitski klub dobiti kaznu u iznosu od 50 tisuća kuna. Klub će biti kažnjen zbog skandiranja Torcide protiv suca utakmice, Ivana Bebeka te zbog pirotehnike.

Naime, u devetoj minuti dogodila se sporna situacija u kojoj je De Haas srušio Livaju u kaznenom prostoru, a Bebek nije reagirao. Marko Livaja je poludio te svojom reakcijom zaradio žuti karton.


Kasnije se ispostavilo da je kontakta bilo, ali po sucu očito nedovoljno za najstrožu kaznu.

Navijačka skupina Hajduka nakon toga je počela skandirati prema Bebeku a nisu ga štedjeli ni ostatak utakmice.“Ubij, ubij Bebeka” i “Bebeku, Turčine, napuši se k…”

Videozapis ovog događaja pogledajte – OVDJE.

Uz vijest o kazni koju je dobio Hajduk, u javnosti je danas prostrujila i pojavila se i snimka na kojoj je navodno glas suca Bebeka. Snimka nije autentificirana, a na njoj se čuju riječi koje napadaju Hajduk i njegove navijače, kao i dio splitskih novinara.

‘Ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno’, čuje se na snimci.

Odmah je na sve reagirao i HNS

Hrvatski nogometni savez izdaje sljedeće priopćenje za javnost povodom medijskih objava o sucu Ivanu Bebeku.

Nakon objavljene audio snimke suca Ivana Bebeka, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, odmah je zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka, kao i hitno očitovanje o ovoj snimci od strane Ivana Bebeka te predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića.

Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavijestiti javnost o ishodu disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI