HAJDUK IMAO SVE PA SPAŠAVAO BOD! U kaotičnoj utakmici prosuo 2:0 a opet će pričati i o suđenju i prekidu

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Slaven Belupo i Hajduk odigrali su 2:2 u kaotičnoj utakmici 17. kola SuperSport HNL-a. Hajduk je vodio 2:0 golovima Krovinovića u 12. i Pukštasa u 28. minuti. da bi domaći poravnali početkom nastavka preko Arbera Hoxhe u 49.minuti i Ivana Krstanovića u 58.minuti s bijele točke.

Hajduk je u Koprivnici tražio pobjedu s kojom bi, barem do nedjeljnog derbija Rijeke i Dinama, branitelju naslova stigao na samo bod zaostatka dok je Slaven želio nastaviti odličan niz od šest utakmica bez poraza. Momčad Mislava Karoglana puno je bolje ušla u susret i potpuno zasluženo je vodila 2:0 nakon samo 28 minuta.U 12. minuti Krovinović je oteo loptu Bosecu na 25 metara od gola domaćih, potom se dobro namjestio i prekrasnim udarcem s 25 metara pogodio donji kut Čovićeva gola. Hajduk je nastavio s dominacijom , a dominaciju je naplatio u 28. minuti. Sahiti je na desnom krilu probio čuvara i odlično ubacio pred peterac gdje nitko nije čuvao Rokasa Pukštasa. On je sasvim neometan reciznim udarcem glavom zabio je u suprotni kut.

Hajduk je rutinski čuvao vodstvo sve do 35. minute kad je na centru zaiskrilo između Livaje i Solde.Sve je započelo divljačkim startom Vinka Solde na Marka Livaju. Igrač Slaven Belupa svom je snagom ispucao loptu i udario Hajdukova napadača u kvadriceps. Nervozni Livaja je dobio žuti karton, ali i nakon opomene je žustro startao prema Soldi, glavni sudac Čulina oštro ga je upozorio, a za to vrijeme se nezadovoljstvo prelilo i na tribinu s navijačima Hajduka.

Susret je ipak nastavljen, ali je u idućem napadu Livaja ušao u Soldu nakon što je on već igrao loptom.

Domaćini su tražili drugi žuti karton koji Livaja nije dobio, a onda je krenuo kaos. S tribine na kojoj su uglavnom bili Hajdukovi navijači počeli su letjeti razni predmeti, a jedan od njih je u glavu pogodio linijskog suca Antu Marića.Nakon konzultacija sudačka se postava odlučila povući s terena, ubrzo su travnjak napustili i domaći igrači.Livaja je otišao do Torcide i zamolio ih da prestanu i nakon više od 15 minuta igrači su se vratili na teren te je susret nastavljen. Trener domaćih Zoran Zekić u drugo je poluvrijeme krenuo s tri nova igrača, Kvržićem, Krovinovićem i Crncem, a svi oni su imali uloge u oba pogotka.



Kvržić je u 49. minuti prošao po desnoj strani, ubacio u peterac gdje se Hoxha naklonio i smanjio na 1-2. Hajduk je nestao s terena, domaćini su bili puno bolji i u 58. minuti su došli do izjednačenja.

Stefan Simić je glavom očistio jednu dugu loptu i onda u doskoku sletio Crncu na gležanj te skrivio penal o kojem će se još pričati.  Ivan Krstanović ga je rutinski realizirao i potpuno vratio Slaven u igru.

U dramatičnoj završnici Krovinović je u trećoj minuti sudačke nadoknade srušio Žuljevića na rubu šesnaesterca i Čulina je dosudio penal za domaćine. No, uključio se VAR koji je utvrdio da je kontakt bio izvan šesnaesterca pa su domaćini dobili samo slobodan udarac s ruba šesnaesterca.

Pucali su u živi zid, lopta se odbila u šesnaesterac, oko nje su bila dva igrača Slavena, ali se nisu dobro snašli i gosti su se obranili. Hajduk je tako na drugom uzastopnom gostovanju na identičan način ostao bez pobjede. Prije dva tjedna vodio je 2:0 u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive pa odigrao 2:2, a ista stvar mu se dogodila i večeras u Koprivnici.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI