GRCI PRIMILI PORUKU KOJA IH JE ŠOKIRALA! SMS-om objasnio o čemu se radi

Kako rat utječe na normal život svakog pojedinca imamo priliku vidjeti na primjeru armenskog kapetana nogometne reprezentacije.

Naime, Varazdat Haroyan bio je usred pregovora transfera u grčki AEL kada je buknuo rat između Armenije i Azerbajdžana oko pokrajine Nagorno Karabah.

Kako je zbog ratnog stanja proglašena opća mobilizacija kapetan reprezentacije Armenije odlučio se odazvati pozivu i braniti domovinu.

Predsjedniku AEL-a, Alexisu Kougiasu, stigla je SMS poruka u kojoj agent igrača prekida pregovore zbog mobilizacije Varazdata Haroyana.

Grci su u nevjerici oko ovog čina kapetana armenske reprezentacije, no Haroyan očito nije kapetan Armenije bez razloga.Do sada je u sukobima oko ove pokrajine poginulo gotovo sto ljudi, među kojima i civili, a rat između Azerbajdžana i Armenije koji je izbio u nedjelju može zapaliti fitilj u tom nestabilnom dijelu svijeta.

Nagorno Karabah je odcijepljena regija koja se nalazi unutar Azerbajdžana, no vode je etnički Armenci. Od Azerbajdžana se odcijepila u ratu 1990-ih, no nije međunarodno priznata.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI