GRANDIOZNI HAALAND UNIŠTIO SEVILLU: Rakitić jedan od tragičara, Chiesa spasio očajnog Juventusa

Foto: Profimedia

U dvjema večeras igranim utakmicama osmine finala Lige Prvaka Porto je slavio 2:1 protiv  dok je Borussia Dortmund na krilima fantastičnog Haalanda slavila kod Seville 3:2.

U Sevilli vatromet golova otvorio je Suso već u sedmoj minuti za vodstvo domaćina 1:0.No onda je uslijedio veliki preokret momčadi iz Dortumunda. U 19. minuti su najprije izjednačili na 1:1 preko Dahouda, da bi nakon toga svoj show imao briljantni Haaland. U 27. minuti je doveo svoju momčad u vodstvo koji je sjajno pogodio nakon još bolje akcije.

A onda ja nažalost svoje prste u pogotku za 3:1 Dortmunda imao naš Ivan Rakitić. Sve se odvijalo u 43.minuti. Rakitić je nespretno dodao do Gomeza koji gubi loptu, a Reus je povukao kontru i dodao do Haalanda koji po drugi trese mrežu Seville.

Rakitić je tako početkom drugog poluvremena ostao u svlačionici. Sevilla se u drugom poluvremenu pokušavala vratiti u igru no nije ni Dortmund bio bezopasan. No sve što je momčad iz Andaluzije uspjela napraviti je smanjiti na 3:2 u 84. minuti. Strijelac je bio Luuk de Jong.

Portugalski velikan kaznio je pak očajno izdanje momčadi Andree Pirla i golovima na otvaranju prvog i drugog poluvremena je stigao do pobjede 2:1 s kojom ide na uzvrat u Torino.



Tek što je  utakmica krenula Porto je imao prednost. Bentantcur neoprezno vraća loptu Szczesnyom, Mehdi Taremi to koristi i uz malo sreće matira golmana Juventusa za prednost 1:0.

Nije Juventus ponudio gotovo ništa u prvom poluvremenu. Vrijedi tek izdvojiti atraktivan pokušaj škaricama Rabiota u finišu prvog dijela što  Marchesin sjajno brani.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćina 1:0, a samo što je krenulo drugo poluvrijeme domaća momčad stiže do drugog gola. Dogodila se dakle repriza prvog poluvremena  za Juventuis i najgore moguće otvaranje. Ponovno je nestala obrana Stare dame, a Moussa Marega zabija za 2:0 i veliki prednost Porta.

Juventus se pokušao vratiti u utakmicu nakon ovog novog šoka. Međutim, jalovi su bili napadi Torineza i Porto je lagano zaustavljao sve pokušaje gostiju.

Ipak, u 82. minuti Juventus je uspio stići do gola koji bi im mogao puno značiti za uzvrat u Torinu. Za konačnih 2:1 pogodio je Chiesa koji je tako vratio nadu Juventusu za prolaz dalje.

Uzvratne utakmice Juventus – Porto i Borussia Dortmund – Sevilla na rasporedu su 9. ožujka.

Nove dvije utakmice osmine finala Lige prvaka bit će odigrane u utorak, 23. veljače, kad će Atletico Madrid ugostiti Chelsea, a Lazio će u Rimu biti domaćin branitelju naslova Bayernu.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI