GNK DINAMO SE OPROSTIO OD BANDIĆA: ‘Lamza je bio poput Messija’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Od Milana Bandića oprostio se GNK Dinamo Zagreb. Klub u kojem je on bio počasni predsjednik kluba.

Gradonačelnik Zagreba je dugo pomagao klubu gradskim novcem, a u jednom trenutku on i Zdravko Mamić su bili veliki prijatelji i partneri.

U zadnje vrijeme dolazilo je do sukoba između gradskih vlasti i Dinama oko pitanja stadiona.

Priopćenje možete pročitati u cijelosti:

U nedjelju, nešto iza ponoći, iznenada je preminuo zagrebački gradonačelnik i počasni predsjednik GNK Dinamo, gospodin Milan Bandić.



Gradonačelnik je posebice bio senzibilan prema plavoj generaciji Dinama koja je šezdesetih godina blistala na europskoj sceni. Upravo je tom, zlatnom Dinamovu naraštaju, gradonačelnik Bandić u travnju 2016. godine uručio Medalju Grada Zagreba za snažan doprinos promicanju zagrebačkoga i hrvatskog sporta.

Milan Bandić rado je dijelio i svoja sjećanja na nezaboravne dane purgerskog kluba i plovio uspomenama:

– Lamza je bio Messi u to vrijeme! Pregled, kontrola lopte, koordinacija pokreta… Gledao je lijevo, desno, gledao je naprijed, lopta je imala oči. A sve je tako jednostavno izgledalo. Igrati šezdesetih u finalu Kupa velesajamskih gradova, četiri godine kasnije ga i osvojiti, možemo usporediti kao da danas osvojite Europa ligu. Dinamo je u svojoj povijesti pobjeđivao i Barcelonu, Juventus, Liverpool…

U svibnju 2019. godine Dinamo je za uspjehe i postignute rezultate, odlukom Gradske Skupštine, primio Nagradu Grada Zagreba.

GNK Dinamo ovom prilikom izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima gradonačelnika Milana Bandića.

Počivao u miru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI