GENIJALNA DOSADA ANTHONY JOSHUE: Debeljku Ruizu nije dopustio ni sekundu za bljesak

Screenshot

Bio je to razočaravajuć boksački meč koji se dugo čekao. Britanski boksač Anthony Joshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka Meksikanca Andyja Ruiza na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca. Jalov dvoboj s puno kalkulacija nije mogao zadovoljiti milijunski auditorij, pa je zapravo ispalo smiješno što je šlager večeri ispao najslabiji i najmanje kvalitetan meč. No, to se nije prvi puta dogodilo u boksačkom svijetu…

Ruiz je u lipnju ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jedno od najvećih senzacija u povijesti boksa. No, revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, već je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljavši bodove kod sudaca i državši na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI