GDJE JE PUKLO IZMEĐU BREKALA I DALIĆA? Ovo bi mogli biti razlozi zbpg čega je prekrižen

Izbacivanje Ante Rebića za neke je bilo iznenađenje, pa pak druge još snažnije odjeknulo je “križanje” Brune Petkovića, no dosta je i onih koji su s nevjericom vidjeli da na listi nema Josipa Brekala.

Zašto, što se dogodilo, kako da je ispao i to u vrijeme dok se nekolicina klubova otima za Hrvata i dok se bude iznosi i do 15 milijuna eura?

Pojavile su se teze da je narušavao “koheziju” još u proljetnom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naime, govorilo se o mladim reprezentativcima i njihovu “preslobodnom ponašanju”, pa čak i buntovnom, prema senatorima.

I upravo se za taj dio zakačio Brekalo u svojoj objavi.

“Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi. To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem”, napisao je između ostalog u svojoj objavi na Instagramu.



Pretpostavljamo da to sigurno nije bila ključna stavka u “eliminaciji”, ali mogao je biti jedan od malih utega, jer postoje ključni drugi problemi kad je u pitanju 23-godišnjak.

Dok je preslagivao mozaik za Euro, izbornik je ugurao Brekala u svoje planove, ali ovaj nije imao konstantu. Nije Dalić dobivao onoliko asistencija i golova koliko se nadao da bi mogao dobiti, četiri gola u 27 nastupa nije neka brojka koja bi jamčila “cementiranje”. I ovo je čini se možda samo “žuti karton”, dok bi za iduće reprezentativne akcije vrlo brzo se mogao opet vratiti.

A jedan od razloga je i nervoza oko transfera. Naime, već mjesec dana čitamo da je na pragu odlaska u Napoli, Leeds United, Everton, Fiorentinu, a posljednjih dana u igru se navodno uključio i Torino. Iako se društvo iz Volkswagenova grada priprema za nastup u skupini Lige prvaka, hrvatski reprezentativac nije opčinjen glamurom Uefina natjecanja i zagrijan je za promjenu. Wolfsburg mu navodno neće praviti probleme ako na vrata zakuca kupac spreman ponuditi 15 milijuna eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI