GDJE IVAN RAKITIĆ NASTAVLJA KARIJERU?

Foto: Анна Нэсси / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u siječnju će, sada je to već izvjesno, napustiti redove španjolskog prvaka Barcelone, a u katalonskim i talijanskim medijima već danima traju špekulacije oko toga gdje će nastaviti karijeru.

Kao jedna od prvih opcija spominjao se talijanski prvak Juventus, ali sportski direktor tog kluba Fabio Paratici rekao je kako od tog potencijalnog transfera neće biti ništa. “Naša je momčad kompletirana i mi vjerujemo kako je najbolja u Europi. Zadovoljni smo s igračima koje imamo.” rekao je Paratici.

Rakitić je nakon sjajne prošle sezone u kojoj je odigrao rekordni broj utakmica i minuta ove sezone pao u drugi plan kod trenera Ernestea Valverdea, pa je odigrao tek 156 minuta u La Ligi, a prednost u veznom redu imaju novopridošli Frenkie De Jong, te Arthur, Sergi Roberto i Sergio Busquets.

Jasno je kako će Rakitić uskoro potražiti klub u kojem će igrati, što je i sam na neki način potvrdio za hrvatske medije rekavši: “Ne znam što će se dogoditi. Teško mi je, jer želim igrati, a ne samo biti dio momčadi. Napravit ću sve što mogu kako bih promijenio svoju situaciju. Imam još dvije godine ugovora i ne mogu zamisliti bolje mjesto za igrati od Barcelone, najboljeg kluba na svijetu, ali moram igrati, a ne samo uživati u šetnjama po gradu i plaži.”

Kad je talijanska Serie A u pitanju, za Rakitića je interes pokazao i Inter, koji prema www.sportskokladenje24.com aktivno radi na pokušaju njegovog dovođenja, ali i Milan, gdje je glavna veza Zvonimir Boban. S obzirom da je i Rakitić u nekim situacijama pokazivao interes za igranje u talijanskoj ligi, čini se kako je milanski dvojac za sada najbliži njegovom dovođenju.



Interes je u proteklom vremenu pokazivao i Manchester United, no za sada nije bilo ozbiljnijih aktivnosti u tom smjeru, a propali pokušaj Paris Saint-Germaina od prije godinu i pol dana značio je i odustajanje tog kluba od novih pokušaja.

Sami čelnici Barcelone za sada nisu u potpunosti sigurni hoće li prodati Rakitića već u siječnju, ali nastavi li ga trener Ernesto Valverce ignorirati na to će biti prisiljeni. I sam predsjednik Bartomeu kumovao je ovakvoj situaciji, budući da je u više navrata obećavao Rakitiću potpisivanje novog ugovora, no svoja obećanja nikad nije realizirao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI