GASPERINI NASMIJEŠEN, BJELICA ZATVARAO UTAKMICU JER SE BOJAO KATASTROFE: ‘U Zagrebu riskiramo sve’

Cropix

Nogometaši Dinama doživjeli su neugodan poraz u 5. kolu skupine C Lige prvaka u Milanu od Atalante. Hrvatski prvak otpravljen je s dva gola u mreži čime su šanse za plasman u osminu finala Lige prvaka gotovo skroz izgubljene, no ne i šanse za nastavak igranja u Europi..

Na press konferenciji u Milanu govorio je Nenad Bjelica.

“Atalanta je bila bolja momčad od Dinama. Apsolutno su zaslužili ovu pobjedu. Bili su puno agresivniji, na prve i druge lopte. Oni su na utakmici morali riskirati sve, kad je tako, onda je lakše igrati utakmicu. Mi nismo niti u jednom segmentu bili ono što smo htjeli biti. Nažalost. Idemo u posljednje kolo Lige prvaka s šansama da budemo drugi ili treći. Da nam je to netko rekao prije početka natjecanja u skupni, vjerojatno bi to potpisali. U toj posljednjoj utakmici idemo riskirati, nemamo što izgubiti. Mi ćemo protiv Citiya biti u situaciji u kakvoj je Atalanta bila danas”, kazao je Bjelica.

“Na početku utakmice radili smo neke početničke greške, malo me to podsjetilo na utakmicu u Manchesteru bili smo gdje smo također bili preimpresionirani. Pokušali smo pripremiti momčad kao bi uživala u utakmici s Atalantom i dala svoj maksimum. Ali očito da u tome nismo uspjeli. U toj početnoj fazi od desetak minuta bili smo dosta nesigurni na lopti, pokušavali smo raditi neke komplicirane stvari, nismo se držali one devize; radi jednostavne stvari perfektno. Kao da smo dozvolili protivniku da bolje uđe u utakmicu, puno je bilo naših grešaka koje se ne smiju ponoviti. Nakon primljenog gola imali smo nekoliko udaraca, gredu Oršića, gdje smo se mogli vratiti u utakmicu. Nako drugog pogotka, sve je bilo gotovo, bilo je bliže rezultatu 3:0, nego 2:1. Zato sam odlučio zatvarati utakmicu da nam se ne dogodi neka veća katastrofa. Pa da onda u zadnjoj utakmici Atalanti bude dovoljan bod za treće mjesto”, počeo je kalkulirati i sam Bjelica, jer puno toga više ne ovisi o igri modrih.

Svjestan je da će izostanak Theophilea i Perića na posljednjoj utakmici s Manchester Cityjem biti veliki hendikep.



“Morat ćemo izmisliti nekog obrambenog igrača. Naravno da će nam taj dvojac nedostajati, ali vjerujem da će taj igrač koji će ih zamijeniti dobro odraditi posao. Vidjet ćemo tko će to biti.”

Osvrnuo se i na utakmice protiv Šahtara u kojima je našao izgubljene bodove.

“Tu smo izgubili četiri boda. Sad je situacija takva kakva jest, ali to je nogomet. Može se pobijediti City. Biti će pun stadion u Maksimiru, biti ćemo motivirani i dati sve od sebe za pobjedu. Riskirat ćemo sve”zaključio je Bjelica.

Gian Piero Gasperini je na press konferenciju stigao nasmiješen i praktički se smijao cijelo vrijeme. Toliko je uživao u pobjedi, a kako i ne bi kada je osvjetlao obraz nakon poraza u Zagrebu, i guranja Atalante u vrlo aktivnu ulogu u zadnjem kolu Lige prvaka.

“Imali smo puno šansi, pogotovo u prvom poluvremenu. Utakmica je bila teška, a naše šanse zaista su bile konkretne. Dinamo ima kvalitetnih igrača, kad nismo zabili sve te prilike, plašio sam se da ga ne primimo. Jer Dinamo svakome može zabiti pogodak. No, nama nije, pobijedili smo i jako smo zadovoljni”, kazao je Gasperini.

Na pitanje što se promijenilo u odnosu na prvi susret, Gasperini je rekao:

“U toj utakmici Dinamo je bio bolji od nas u svim segmentima igre. Mi tada nismo bili spremni i zaslužili smo poraz. Ali danas smo igrali kao velika momčad i pokazali smo da možemo igrati u Ligi prvaka. Naš kapetan Gomez odigrao je sjajnu utakmicu, ali svi su zaista bili jako dobri, tako da smo ostali u trci za europskim proljećem”zaključio je Gasperini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI