FRANCUZI OSTALI BEZ JEDNOG OD KLJUČNIH IGRAČA: Karabatić traži promjenu pravila koja se neće svidjeti Červaru!

Facebook: Nikola Karabatić (Official)

Šok za Francuze u Egiptu! Wesleyju Pardinu francuskom čuvaru mreže u susretu protiv Švicarske stradalo je koljeno.

Došlo je do sudara između Pardina i Cedriea Tynowskog koji je pao na Pardinovo koljeno. Pardina su s parketa iznijela dvojica suigrača i za njega je Prvenstvo vrlo vjerojatno završeno, i slijedi mu zasigurno nešto duža pauza.

“Izgleda da je ozbiljna ozljeda. Ne miriše ovo na dobro”, rekao je francuski izbornik Guillaume Gille.

Pardin je inače dosad na prvenstvu branio fanstastično a posebno je bio sjajan u 1.kolu protiv Norveške kad je skinuo 18 udaraca norveškim igračima.

Umjesto Pardina uskočit će još jedan iskusan vratar Yann Genty a tu je još i  Vincent Gerard, obojica vratati PSG-a.A opet se  oglasio i legendarni francuski rukometaš Nikola Karabatić  koji zbog ozljede propušta Svjetsko prvenstvo, smatra da bi se trebale uvesti dvije promjene. Prva je da se zabrane napadi 7 na 6.

Veliki pobornik takvog stila je i hrvatski izbornik Lino Červar koji to gotovo stalno koristi.

“To je metodski fantastično učenje igrača, on je primoran da ne pogriješi, vježba periferni vid i percepciju. Neki to omalovažavaju. Ja razgovaram s trenerima koji nešto znače u svjetskom rukometu, svi tome plješću. Naravno, treba na tome raditi i na treningu, nije to samo tu da bi se pucalo po golu”, rekao je prošle godine Červar o igri 7 na 6, dok Karabatić smatra da se rukomet treba igrati 6 na 6.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI