FIS DONIO KONAČNU ODLUKU! Stigle loše vijesti za hrvatsko skijanje: Sljemenske utrke nisu stale u kalendar, otpala ‘Snježna kraljica’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iako je još postojala nada kako će ‘Snježna kraljica’ biti uvrštena u FIS-ovu sezonu 2023./24. godina, u srijedu je Vijeće FIS-a na svojoj sjednici u Zürichu usvojilo kalendare utrka FIS Svjetskog kupa u kojem nema sljemenskih utrka.

Vijeće FIS-a nije uvažilo zahtjev i argumente Hrvatskog skijaškog saveza za organizaciju utrka na Sljemenu u sezoni 2023./24. kao ni preporuke pododbora za Svjetski kup u alpskom skijanju i Alpskog odbora za uključenjem Sljemena u kalendare u sezoni 2023./24., upućene sa sastanaka održanih u Cavtatu početkom svibnja i nije uvrstilo sljemenske utrke u kalendar za sezonu 2023./24.

To je prvi puta u posljednjih 20 sezona da naših utrka nema u kalendaru FIS Svjetskog kupa, ali uvijek postoji nada za sljedeću sezonu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Naime, FIS svoje kalendare donosi za samo jednu sezonu pa se Hrvatski skijaški savez nada da će utrke Snježne kraljice ponovo biti u kalendaru Svjetskog kupa u nadolazećim sezonama, objavilo je Dnevno.hr.

Novi pokušaj



Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Ski World Cup „Snow Queen Trophy” – Zagreb/Sljeme i direktor Hrvatskih alpskih reprezentacija i ski pool-a, je izjavio:

“Žao nam je što Snježne kraljice neće biti ove zime, ali već razmišljamo o sezoni nakon i nadamo se i vjerujemo da će Snježna kraljica biti opet uvrštena u kalendar FIS Svjetskog kupa 2024./25.”

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

“U organizaciji utrka FIS Svjetskog kupa ima brojnih primjera gdje drugi organizatori nisu organizirali utrke FIS Svjetskog kupa svake godine te su se ponovo nakon toga vraćali u kalendar, pa očekujemo da će tako biti i s našim utrkama”, dodao je Pavlek i konstatirao:

“Nažalost, imali smo veliki peh s vremenom zadnje dvije godine kada smo, baš tada, u novogodišnjem periodu svjedočili nevjerojatnim i dugotrajnim toplim vremenskim uvjetima za taj dio godine, ne samo u Zagrebu, na Sljemenu i u Hrvatskoj, već i u čitavoj srednjoj Europi, ali smo svake godine i u tako teškim uvjetima uspjeli organizirati barem jednu utrku.”

“Ako nemate utrku to je kao da naša nogometna reprezentacija neprestano igra u gostima, a naše su skijašice i skijaši svojim rezultatima itekako zaslužili i igru na domaćem terenu gdje su redovito ostvarivali dobre rezultate te se iskreno nadamo da će ona ponovo biti moguća nakon godine pauze”, zaključio je prvi čovjek hrvatskog skijanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI