Evo zašto je Juventus idealna sredina za Luku Modrića i zašto Real ima pregršt razloga da ga ovog ljeta proda…

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Već se danima špekulira o nizu igrača koji bi trebali pojačati Allegrijevu momčad, a on je sam kazao, ako ga žele zadržati u klubu, da želi barem dvije velike zvijezde u klubu. Jedna od te dvije velike zvijezde mogao bi biti Luka Modrić.

Juventus je nakon poraza u finalu Lige prvaka od Reala odlučio dodatno osnažiti redove i u novoj sezoni pokušati napraviti isto, samo s pozitivnijim ishodom. Već se danima špekulira o nizu igrača koji bi trebali pojačati Allegrijevu momčad, a on je sam kazao, ako ga žele zadržati u klubu, da želi barem dvije velike zvijezde u klubu. Jedna od te dvije velike zvijezde mogao bi biti Luka Modrić.

Nema tog velikana u Europi koji danas ne bi htio imati Modrića u svojim redovima, a talijanski i španjolski mediji tvrde kako bi Juventus mogao krenuti po kapetana hrvatske reprezentacije i jednog od ključnih igrača Reala. Možda se isprva čini nezamislivim da Real pusti Modrića, ali to bi zapravo mogao biti itekako realan scenarij. Modrić je s Realom osvojio sve, dosegao je vrh Europe, vrh španjolskog prvenstva, uzeo Kupove i da ne nabrajamo, ali najvažnija stavka jest ta da Modrić ipak ima godina. Luka je zagazio u 32. godinu života, ali cijena mu je i dalje impresivna, vrijedi oko 45 milijuna eura.

Real je klub koji iz sezone u sezonu samo gomila kvalitetne igrače jer si Perez jednostavno ne može dozvoliti ‘rušiti’ brand koji je stvoren kroz godine. Dakle, za očekivati je da će i ovoga ljeta tražiti barem jedno senzacionalno pojačanje, a to naravno košta. O Modrićevu nasljedniku već se uvelike špekulira, a ovoga ljeta ‘Kraljevi’ bi zaista mogli potražiti nekoga tko će zamijeniti Luku, što pak znači da bi Modrić mogao napustiti klub dok na njemu još mogu zaraditi veću svotu.

Tu u priču savršeno ulazi Juventus. Klub je to koji ima jako dobre trgovačke odnose s Realom i to već godinama i ne čudi što su Talijani odlučili ‘pecati’ baš u Madridu. Što se tiče Juventusa, njima kronično nedostaje igrač Modrićeva kalibra i stila igre.

Nedostaje taj veliki radnik u veznom redu koji će odrađivati obrambene i napadačke napade jednako kvalitetno, Pjanić je izrazito kvalitetan u ofenzivi, ali je očajan i bojažljiv kada treba igrati obranu. Khedirina forma je u padu, Marchisio je sve stariji, Rincon se pokazao kao loša investicija, tu su još Sturaro, Lemina i Mondragora, ali niti jedan od njih kvalitetom nije ni blizu Modriću.



Ipak, Real je u puno jačoj pregovaračkoj poziciji i vjerojatno će tražiti od Juventusa puno veću svotu od 45 milijuna eura, no, Gazzetta i AS tvrde kako su Talijani zaista spremni iskrcati koliko god treba za Modrića. Međutim, tu se valjda nešto mora pitati i Modrića, ipak čovjek je postao ikona Reala, ali tu opet dolazim do činjenice da je Juvenuts svojevrsna meka za igrače u poodmaklim nogometnim godinama. Pogledajte samo kakav status uživa Buffon, pa Barzagli, Dani Alves, ni Chiellini nije u cvijetu mladosti, eto i Mandžukić, a o statusu kojeg je imao Pirlo ne treba valja puno pričati.

Dakle, bit ćemo toliko slobodni i zaključiti kako je Juventus idealan klub za Modrića, naravno, ako već bude prisiljen ili želi otići iz Reala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI