ENGLEZIMA PODIGNUO NADU PA ONDA UPALIO MOTORE! Đoković u finalu Wimbledona, ispisao povijest i lovi svoj sedmi naslov

Foto: GuliverImage/REUTERS/Hannah Mckay

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona i u nedjelju će protiv Nicka Kyrgiosa tražiti svoj sedmi naslov pobjednika u All England Clubu.

Meč za titulu izborio je nakon polufinalne pobjede protiv Britanca Camerona Norrieja s 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 za dva sata i 34 minute igre.

Dolaskom do finala, Đoković produžuje veliki niz koji na travi Wimbledona traje od 2018., kada je proslavio prvi od tri uzastopna naslova na londonskoj travi, a sada će tražiti i četvrti u nizu. Posljednji poraz dogodio se još 2017. u četvrtfinalu, kada je u drugom setu, kod zaostatka od 7:6(2), 2:0, predao Čehu Tomašu Berdychu.

Nole  je novim ulaskom u finale  popravio je vlastiti omjer dobivenih i izgubljenih mečeva na travi Wimbledona na 85-10, čime je izbio na drugo mjesto po broju dobivenih mečeva na turniru u moderno doba tenisa, još tamo od 1968. godine. Drugi veliki rekord i postignuće je to da je Đoković prolaskom u finale u dvoboju s Norriejem došao do sveukupno 32. finala na Grand Slam turnirima, čime je prestigao Rogera Federera s kojim je bio izjednačen na vrhu vječne ljestvice u toj kategoriji.

“Hvala na čestitkama. Ali, posao još nije završen”.



“Nisam baš dobro počeo, bio je bolji u prvom setu. Puno sam puta igrao polufinale Grand Slama, ali nije lako izaći na teren. Pritisak je velik. Cameron nije imao mnogo za izgubiti. Igrao je kod kuće, što nije lako. On je sjajan igrač i želim mu mnogo sreće”, izjavio je Đoković pa najavio finale:

“Jedno je sigurno, bit će to vatromet emocija. Njegovo prvo Grand Slam finale, bit će silno uzbuđen, nema mnogo za izgubiti. Njegovi udarci su snažni. Nismo igrali neko vrijeme, a nisam ni uzeo set protiv njega. Nadam se da će sada biti drugačije. To je novo finale za mene ovdje, na turniru koji toliko volim. Iskustvo je na mojoj strani”, kazao je Đoković nakon pobjede  i ulaska u finale. Đoković će u nedjelju tako loviti 21. naslov u karijeri na Grand Slam razini, čime bi došao korak do Rafaela Nadala, koji je na vječnoj ljestvici vodeći s 22 osvojena trofeja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI